Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, bugün, ege, hakkında, tarihi, üniversitesinin

Ege Üniversitesinin Tarihi Ve Bugün Hakkında Bilgiler

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla kurulan Ege Üniversitesi, 9 Mart 1956 günü düzenlenen bir törenle eğitim-öğretim hayatına başlamıştır Zamanın Milli Eğitim Bakanı ProfDr Ahmet Özel, Ege Üniversitesi´nin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söylemiştir :

Bu güzel yurt parçasından bir ilim merkezi doğdu Bu merkezden ışık saçacak çocuklarımızın, Ülkenin her köşesini, birer fikir meşalesi olarak aydınlığa kavuşturacaklarını inanıyoruz Yalnız bugünkü kuşağın değil, gelecekteki kuşaklarında ışık kaynağı olacak Ege Üniversite´nin profesörlerine, bilim adamlarına ve öğrencilerine başarılar; Üniversitenin, Egeliler´e, yurda ve insanlığa hayırlı olmasını tüm kalbimle dilerim

Ege Üniversitesi bünyesinde kurulan ilk fakülteler, Tıp ve Ziraat Fakülteleri olmuştur Aynı öğretim yılında, Yüksek Hemşirelik Okulu açılmıştır Bu tarihten sonra, hızla gelişen Ege Üniversitesi bünyesinde 1961´de Fen Fakültesi, 1968´de Mühendislik ve Diş Hekimliği Fakülteleri açılmış, 1969´da ise İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, “İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi” adıyla Ege Üniversitesi´ne bağlanmıştır

Ege Üniversitesi 1976´da üç yeni fakülte daha kazanmıştır: Güzel Sanatlar Fakültesi, Eczacılı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com