![]() |
Onsekizmart Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onsekizmart ÜniversitesiTarihçe 03 Temmuz 1992 tarihinde, 3837 sayılı kanunla kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Trakya Üniversitesi' nden devredilen Çanakkale Eğitim Fakültesi, Çanakkale Meslek Yüksekokulu ve Biga Meslek Yüksekokulu ile öğretime başlamıştır ![]() 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında Biga İ ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca 1997 yılında kurulan ve ilk öğrencilerini 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında alan Güzel Sanatlar Fakültesi ve 7 Ağustos 2000 tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kuruluşunun yasal sürecini tamamlayan Tıp Fakültesi ile 9 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 2 Enstitü ile beraber Üniversitemiz toplam 24 eğitim birimine sahiptir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Onsekizmart Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onsekizmart ÜniversitesiFakülteler Fen-Edebiyat Fakültesi Tıp Fakültesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Eğitim Fakültesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ziraat Fakültesi İlahiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi Su Ürünleri Fakültesi İletişim Fakültesi Enstitüler Fen Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Okullar Sağlık Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gökçeada Uygulamalı bilimler Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Devlet Konservatuarı Yabancı Diller Yüksekokulu Meslek Yüksekokulları Ayvacık Meslek Yüksekokulu Bayramiç Meslek Yüksekokulu Biga Meslek Yüksekokulu Çanakkale Meslek Yüksekokulu Çan Meslek Yüksekokulu Ezine Meslek Yüksekokulu Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu Gökçeada Meslek Yüksekokulu Lapseki Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yenice Meslek Yüksekokulu Araştırma ve Uygulama Merkezleri Uzaktan Algılama Merkezi Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi Astrofizik Araştırma Merkezi - Ulupınar Gözlem Evi Sürekli Eğitim Merkezi Çanakkale Seramikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Yabancı Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Bilim ve Teknoloji Uygulama Merkezi Stratejik Araştırmalar Merkezi Akademik Yayınlar ÇOMÜ öğretim üyeleri ulusal ve uluslararası çok sayıda bilimsel yayında eserlerini yayınlamaktadırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Yönetim Bilimleri Dergisi Yılda 2 kez yayınlanır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|