Turizmde Çalışmak Hayat Tarzı | 

| 

| 
		#1 | 
| 

Prof. Dr. Sinsi

| 

Turizmde Çalışmak Hayat TarzıTurizmde Çalışmak Hayat Tarzı Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı ve Barut Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut: Turizmin mevsimselliği nedeniyle eğitim almış çalışanları sektörde tutamıyoruz; 12 ay çalışabilecekleri sektöre kayıyorlar   Çevresinde yerleşim yerinin olmadığı tesislerde servis ve lojman olanakları sağlanıyor  Ancak nitelikli personeli çekmek için standartların üzerinde maaş gibi cazip olanaklar yaratmalısınız  Türkiye’de işsizlik çok ancak nitelikli eleman aradığınız zaman seçme şansınız azalıyor  Öncelikle turizmi hayat tarzı olarak seçmelisiniz  Bayramlarda, yılbaşında, tatil sezonlarında hızlı bir tempoda çalışıyorsunuz  Turizm enternasyonal bir iş, binlerce yeni insan tanıyorsunuz, gelişen bir sektör  Deneyimli personele talep yüksek olduğu için hızla yükselebilirsiniz  Ancak tam formasyon kazanmadan başka bir işletmeye transfer olmak kariyeriniz için yanlış bir adım olabilir  Turizmde tüm dünyada rekabet var, bu da müşterilerin beklentisini arttırıyor   Tekrar gelen müşterilerimiz çok fazla  Her gelişlerinden farklı bir şeyler istiyorlar  Çalışanlarınızı sürekli geliştirmeniz, eğitimlerle hizmetinizi desteklemeniz lazım  Tesislerimiz arasında rotasyon sağlıyoruz, aynı tesiste çalışmak körlüğe neden oluyor  Sadece güler yüz iyi bir hizmet vermeniz için yetmiyor![]()  | 

| 
| 
		 |