Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, kurşun, kısa

Kurşun Hakkında Kısa Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kurşun mat, yoğunluğu yüksek, yumuşak, kolayca biçimlendirilebilir, sünek, mavimtırak beyaz iletkenliği düşük bir metaldir Bu metal korozyona karşı dirençlidir ve bu özelliğinden dolayı (örneğin sülfürik asit gibi) aşındırıcı sıvıları saklamakta kullanılır Kurşun antimon veya başka metaller ile alaşım yapılarak sertleştirilebilir

Kurşun elementinde sıfır Thomson etkisi (Elektrik akımı-ısı orantısı) olduğu sık rastlanılan bir yanılgıdır Kurşunun düşük ama sıfır olmayan bir Thomson katsayısı vardır

Pb204 izotopu dışındaki tüm kurşun izotopları komplike bir radyoaktif reaksiyon sonucunda ortaya çıkar

Metalik kurşun saf olarak doğada bulunabilir ama bu durum çok nadirdir Kurşun metalik olarak genelde kalay, gümüş ve en sık olarak bakır ile karışık olarak bulunur ve bu diğer metallerden ayrıştırılarak elde edilir En sık rastlanan mineral formu ise galen (PbS)’dir Bu mineralde %86,6 kurşun bulunur Diğer sık rastlanan mineraller serüzit (PbCO3) ve anglezittir (PbSO4)

Kurşun cevheri:

Kurşun üretiminde temel cevherler galen (PbS), anglezittir (PbSO4) ve serüzittir (PbCO3) Çoğu cevherde %10’dan az miktarda kurşun bulunur İçinde %3’ten çok kurşun bulunan cevherler ekonomik olarak kurşun elde etmeye müsaittir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com