Astım’Da Bağışıklık Tedavisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Astım’Da Bağışıklık TedavisiAstım’da Bağışıklık Tedavisi Bazen astımı denetim altına almak için gösterdiğiniz bütün ça-balar yetersiz kalabilir Evdeki bütün tozları yok etseniz, doğ-ru egzersiz yapmayı öğrenseniz ve doğru ilaçları doğru dozlar-da alsanız bile, astım atakları gelişebilir Böyle bir durum kar-şısında, hekim bağışıklık tedavisini düşünebilir Bu yöntem yalnız yaklaşık 20 hastadan l'ine uygundur; ama işe yaradı-ğında son derece etkilidir![]() Burada yalnızca kısa bir özetle yetiniyoruz Ba-ğışıklık tedavisi alerjiye yol açan alerjeni çok az miktarda içe-ren iğnelerin aralıklı olarak yapılmasına dayanır Bu iğnelerin her yapılışında vücudunuz alerjene karşı antikor üretir Bu an-tikorlar alerjenleri daha bir astım atağını tetiklemeden yakalar Zamanla alerjene karşı direnç gelişir Başka bir deyişle, eski-ye göre daha az alerjik tepki gösterirsiniz![]() Bağışıklık tedavisine yavaş ilerleyen bir süreç olması nede-niyle aylar ya da yıllar boyunca devam edilir Süre bu kadar uzasa da, bazen tam başarı sağlanamayabilir Bağışıklık teda-visi yalnızca astıma bir alerjenin yol açtığı kesinlik kazandık-tan ve bu alerjenin ne olduğu kesin olarak belirlendikten son-ra başlatılır Çoğu vakada bağışıklık tedavisi son seçenektir Her zaman en iyisi sizi soluksuz bırakan şey her neyse, ondan sakınarak astımı denetim altında tutmaktır![]() İşin doğrusu şu ki, bağışıklık tedavisini mucize yaratacak bir yöntem olarak görmemek gerekir Bir kere çok pahalıya çı-kabilir Genellikle bir yıl boyunca birçok kez idame dozda iğ-nelerin yapılması gerekir Astımın egzersiz, enfeksiyon, du-man, gaz, soğuk hava gibi sorunlardan kaynaklanması duru-munda işe yaramaz Bağışıklık tedavisi başanya ulaşsa bile, yine astım ilaçları kullanmanız ve ilgili alerjenden sakınmanız gerekebilir |
|
|
|