![]() |
Biraz Da Ekonomi |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Biraz Da EkonomiBüyüdük ![]() ![]() ![]() Bir bilmecem var çocuklar ![]() ![]() ![]() "Çocuklar" diyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam tanesi 2 liradan yumurta alıyor ![]() Boyuyor, süslüyor, paketliyor ![]() ![]() ![]() Tanesi 1 liradan satıyor ![]() Kısa süre sonra "milyoner" oluyor ![]() Nasıl oluyor da, oluyor? Cevap: O adam eskiden "milyarder" miş ![]() Cari açık budur ![]() Ve bu yüzden, "aldığı sattığından fazla" olduğu halde "ekonomim büyüdü" diye övünene, "aferin" demezler, "yeteneksiz yumurtacı" derler ![]() İhracat 80 ![]() İthalat 130 ![]() Bunun neresi büyüme? Büyümeyse bu ![]() ![]() ![]() O zaman 100 milyar dolarlık sat, 330 milyar dolarlık al, daha da büyü ![]() Diyeceksiniz ki, "madem öyle, neden batmıyor bu yumurtacı?" Batmaz ![]() ![]() ![]() Çünkü parayı o ödemiyor ![]() Biz ödüyoruz ![]() Batan da biziz ![]() O yüzden asgari ücret böyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakın tek bir örnek vereyim size ![]() ![]() ![]() Çin'e 500 milyon dolarlık satıyoruz ![]() Çin'den 7 ![]() ![]() 15 katı ![]() Üstelik ![]() ![]() ![]() Çin'den 3 liraya alıyor ayakkabıyı, içerde 30 liraya satıyor uyanık ![]() ![]() ![]() ![]() O yüzden, imalatçı kepenk kapatıyor bu ülkede ![]() İthalatın hepsi tüketim için mi? Hayır ![]() Çoğu, üretim için ![]() ![]() ![]() ![]() Ve o, daha kötü ![]() Çünkü ithalat yapmazsa ![]() ![]() ![]() İhracat zaten yapamaz ![]() O kadar bağladılar göbeğimizi dışarıya ![]() Peki, nereden geliyor bu değirmenin suyu? Gider, gelirden fazla olduğuna göre ![]() ![]() ![]() Nereden geliyor? Şuradan geliyor ![]() ![]() ![]() 90'dan beri 1 trilyon dolar faiz ödedik, değişik partilere mensup yumurtacıların "açığını" kapatabilmek için ![]() Bu yıl ödeyeceğimiz faiz ne? 31 milyar dolar ![]() O yüzden "büyüdük" diye havayi fişekler patlatırken, iki yakamız bir araya gelmiyor ![]() |
![]() |
![]() |
|