Buğday Çiminin Faydaları |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğday Çiminin FaydalarıBuğday Çiminin Faydaları • Buğday çiminin sağlığa yararları oldukça şaşırtıcıdır Şimdiye kadar, buğday çiminin, vitamin, mineral ve amino asitlerin bütünsel bir kaynağı olduğunu öğrenmiş olabilirsiniz Vitamin ve mineral içeriği açısından, inanılmaz derecede zengindir • Buğday çimi, inek sütüne oranla on bir kat daha fazla kalsiyum, ıspanağa oranla 5 kat daha fazla demir, portakala oranla 7 kat daha fazla C vitamini, kepekli buğdaydan 4 kat daha fazla B1 vitamini içerir Ve müthiş bir B12 vitamini kaynağıdır Dr Earp Thomas, her gün düzenli olarak 30 ml buğday çimi içen birinin, ayda yaklaşık 24 kilo sebze tüketmiş gibi olacağını söylemiştir • Buğday çiminin yararlarının bu denli fazla oluşu klorofil bakımından zengin olmasından kaynaklanmaktadır Klorofilin kanı temizleyerek, vücuttaki zararlı toksinlerden arınmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır Klorofil güneşin yaşam veren gücünün bir başka formudur ve “güneş ışığı konsantresi” olarak nitelendirilmektedir • Klorofil, insan kanında oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri olan hemoglobinle benzer kimyasal yapıya sahiptir Klorofil ağızdan alındığında, kırmızı kan hücrelerine hemen karışırak kanı temizler ve dokuların iyileşme hızını arttırır Organik olarak yetişen buğday filizleri, 102 doğal mineralin 90 tanesini içerir Bir bardak buğday çiminde, 5000 mg klorofil vardır • Klorofil aynı zamanda, kandaki hemoglobin üretimini artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur Klorofilin etkisiyle kandaki hemoglobin oranı artar ve oksijenin transferi kolaylaşır Buna ek olarak, buğday çimi, vücuttaki serbest radikalleri etkisizleştiren B, C ve E vitamini ve beta karoten formundaki antioksidanlar bakımından zengindir • Buğday çimindeki klorofil ve enzimler vücudu ilaç artıklarından ve ağır metallerden arındırır İç organları özellikle akciğerleri, karaciğeri, böbrekleri ve bağırsakları temizler Sindirim sisteminde kötü kokuya neden olan bakterileri yok eder |
|