Mide Ağrısının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mide Ağrısının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerMide Ağrısının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler MİDE AĞRISI Tanımı: Midenin ağrımasıdır Nedenleri: Çok çeşitli nedenlere bağlı olarak ağrıyabilir Ancak biz burada; ani heyecanlanmanın, sinirsel gerginlik-lerin ve endişelerin vermiş olduğu, (ki bu ağrılar duygusallığın bir sonucu olarak mide salgılarıyla ilişkilidir) kişinin içinde bir kitlenin düştüğünü hissetmesine neden olan ağrılara, ve basit nedenlere bağlı olarak gelişen ağrılara öneriler getireceğiz Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani karanfil çiçeği katılıp demlenmesi için kı-sa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç Öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katılıp soğuduktan sonra ağnh durumlarda yu-dum yudum aç karnına kullanılır * Bir litre suyun içine iki avuç kızılcık meyvesi katılıp kay-natılmasının ardından süzülerek günde üç öğün aç karnına birer su bardağı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç Öğün birer çay fincanı içilir * Bir su bardağı soğuk suyun içine bir çay kaşığı benekli yılanyastığı katılıp sekiz saat beklendikten sonra, süzülerek, her öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yu-dum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı üzerlik tohumu katılıp dem-lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun iç’ine ince kıyılmış bir çay kaşığı sarı şebboy katılıp soğuduktan sonra ağrılı durumlarda günde üç çay kaşığı aralıklarla birer çay kaşığı olarak kullanılır Daha büyük dozlarlarda kullanılması bitkinin zehirli olmasın-dan ötürü sakıncalıdır * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ya-rımşar kahve fincanı içilir, * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mine çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ya-rımşar kahve fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı raziyane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan 3/4 anason katılıp kaynatılmasının ardından, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üzerine yarım kahve fincanı yakılmış ve dövül-müş bir çorba kaşığı şap ilave ettikten sonra, iyice karıştırılarak te-miz bir tülbentin arasına konulup mide bölgesinin üzerine bağlanır * Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı havlıcan katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı-ğı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun hali-ne getirildikten sonra yenilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı-ğı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun haline getirildikten sonra yenilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kantaron katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış beş parmak otu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ya-rımşar kahve fincanı içilir * Bir adet iri baş soğan mikser yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir çay kaşığı ka-tılarak içilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine bir çay kaşığı eğir kökü katılıp oniki saat beklendikten sonra, süzülerek, her öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yudum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aslandişi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç Öğün birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ayrık kökü ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ökse otu katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı gülhatmi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç Öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aynısefa katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı keçisakalı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir |
|