|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bağırsak, bitkiler, hastalıklarının, için, mide, tedavisi, şifalı |
![]() |
Mide Ve Bağırsak Hastalıklarının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mide Ve Bağırsak Hastalıklarının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerMide Ve Bağırsak Hastalıklarının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler MİDE Ve BAĞIRSAK BOZUKLUKLARI Tanımı: Mide ve buna bağlı olarak bağırsak rahatsızlıkları-dır ![]() Nedenleri: Sindirim sistemi aksaklıkları, sinirsel gerginlik-ler, aşırı heyecan ve endişeler, mide zafiyeti, diğer mide ve ba-ğırsaklarla ilgili rahatsızlıklar neden olarak gösterilebilir ![]() Öneriler: Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı san ballıbaba yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemekle-rinden sonra birer su bardağı içilir ![]() * Bir bardak kaynar suyun içine birer çay kaşığı andız kökü ve kuru nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yanm saat önce birer su bardağı içilir ![]() * Her gün bir miktar taze ayı sarımsağı yenir ![]() * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan birer çay kaşığı nöbet şekeri, çörek otu ve yine bir çay kaşığı karbonat, bir bardak soğuk suyun içine katılarak karıştırılıp, yemeklerden sonra bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle birer çey bardağı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı melek otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden sonra bi-rer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı çıban otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı kişniş tohumu katılıp kısa bir süre demlenmesi beklendikten sonra, süzülerek, öğle ve ak-şam yemeklerinden yanm saat Önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aynısefa katılıp demlenmesi için kısabir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı keçisakalı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden sonra bi-rer çay fincanı içilir ![]() * Bir su bardağı kaynar suyun içine bir silme tatlı kaşığı ka-ranfil ve yanm çay kaşığı zencefil katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek ikiye bölünüp öğle ve ak-şam yemek aralannda içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı izlanda yosunu katılıp kısa bir süre demlenmesi beklen-dikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yanm sa-at önce birer çay fincanı soğuk olarak içilir ![]() * Bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra, süzüle-rek, bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle öğle ve akşam yemekle-rinden sonra içilir ![]() * Bir çay fincanı soğuk suyun içihe bir çay kaşığı eğir kökü katılıp oniki saat beklendikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer çay fincanı hafifçe ısıtıla-rak içilir ![]() * Bir litre ılık suyun içine ince kıyılmış üç adet iri soğan katılıp 7-8 saat bekletildikten sonra süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yanm saat önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı soğuk suyun içine bir çay kaşığı tıbbi ka-rakafes otu katılıp oniki saat beklendikten sonra, süzülerek, Öğle ve akşam yemeklerinden yanm saat önce birer çay fincanı hafif-çe ısıtılarak içilir ![]() * Büyükçe bir havanın içinde bol miktarda kabuklan soyul-muş sanmsak dövülerek ezildikten sonra bir tüibentin arasına konup suyu sıkılarak günde üç defa 30-40 damla arası az mik-tarda suyun içine damlatılarak kullanılır ![]() ![]() * Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı anason, kimyon, reze-ne ve bir tutam maydanoz katılıp kaynatılmasından sonra, süzüle-rek, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kılıç otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir ![]() * Bir bardak kaynar suyun içine birer çay kaşığı ada çayı ![]() ![]() * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kereviz kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek yemek aralannda ikişer çorba kaşığı içilir ![]() * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çorba kaşığı havuç tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştınlıp öğ-le ve akşam yemeklerinden sonra birer defa yenir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı dere otu ka-tılıp kısa bir süre demlenmesi beklendikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı acı pelin katılıp kısa bir süre demlenmesi beklendikten sonra, süzülerek, Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer çay fincanı soğuk olarak içilir ![]() ![]() * Havanda dövülerek ezilmiş ve toz haline getirilmiş olan silme bir yemek kaşığı huş ağacı (yaprak ve tomurcuklan) bir litre suyun içinde kaynatıldıktan sonra süzülerek öğle ve akşaır yemeklerinden yanm saat önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kimyor katılıp kısa bir süre demlenmesi beklendikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yanm saat önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı rezene tohumu katılıp kısa bir süre demlenmesi beklendikten sonra, süzülerek, öğle ve ak-şam yemeklerinden yanm saat Önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bir yıllık pelin (körpe-taze yapraklarının mikserden geçirilerek elde edi-len özsuyu) katılıp kısa bir süre demlenmesi beklendikten sonra, öğle ve akşam yemeklerinden yanm saat önce birer çay fincanı soğuk olarak içilir ![]() * Bir bardak kaynar suyun içine birer çay kaşığı ada çayı ve kuru papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer su bardağı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içirîe bir çay kaşığı ıhlamur, katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir ![]() * Yemeklerden sonra bir tutam maydanoz yenir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra, süzüle-rek, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir ![]() * Büyükçe bir havanın içine birer tatlı kaşığı kerâviye, karan-fil, menekşe çiçeği, birer çay kaşığı andız kökü, mesteki ve tarçın katılıp iyice dövüldükten sonra bu karışımı macun haline getirecek kadar gülsuyu karıştınlıp günde üç öğün birer tatlı kaşığı yenir |
![]() |
![]() |
|