|
|
Konu Araçları |
bitkiler, için, iltahabının, mide, tedavisi, şifalı |
Mide İltahabının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mide İltahabının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerMide İltahabının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler MİDE İLTAHABI TanımıGastrit) Mide iç yüzeyinin iltahabıdır Akut ve kronik olarak ikiye ayrılır Nedenleri: Akut gastrit : Aspirin, tahriş edici yiyecekler, al-kol gibi kimyasal tahriş edici maddeler bu duruma neden olur Ba-zen de, aşırı sigara içmeyle ilgilidir Rahatsızlık duygusu, iştah kaybı, kusma ve seyrek olarak da kanamadır Nedenin saptanması halinde o nedenden uzaklaşmak tedavinin en önemli parçasıdır Kronik Gastrit: Nedenler akut gastritinkilerle aynıdır Kişi, bu tahriş edici maddeleri kullanmaya devam ettiğinden, akut gastrite ilişkin değişiklikler, kalıcı olur Bazı vakalarda ise, be-lirli bir neden bulunamaz Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir sü-re beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üze-re birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kantoron katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çorba kaşığı keten tohumu ile bir tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı bir litre suyun içine katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek yemeklerden sonra birer kahve fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane ka-tılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı kaşığı süzme bal katılıp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere bi-rer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı kaşığı süzme bal ve bir kahve fincanı limon suyu katılıp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında eğir kökü katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı-ğı geven katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kı-yılmış pelin katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fin-canı içilir * Bir litre suyun içine yarımşar kahve fincanı kırık pirinç hardal tohumu, 250 gram ekşi hamur ve yarım çay fincanı nane suyu katılıp su buharlaşıp yanya inene kadar kaynatılıp süzül-mesinden sonra, sabah kahvaltılarından yarım saat önce bir kah-ve fincanı içilir * Bir litre suyun içine birer avuç rendelenmiş havuç ve ince kı-yılmış lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir |
|