Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, eden, kramplarını, mide, tedavi, şifalı

Mide Kramplarını Tedavi Eden Şifalı Bitkiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mide Kramplarını Tedavi Eden Şifalı Bitkiler




Mide Kramplarını Tedavi Eden Şifalı Bitkiler

MİDE KRAMPLARI

Tanımı: Mide, üreter gibi içi boş organların ağrılı kasılma-larıdır

Nedenleri: Mide kaslarının yeteri kadar kanlanamaması, mi-de kasını tahriş eden ve ufak zedelenmelere yol açabilecek gıda-lar, aşırı ısı değişiklikli içecekler, mide salgısının azlığı ve buna bağlı olarak sindirimi zor yiyecekler sıralanabilir Krampları sü-reklilik taşıması durumunda doktora danışmakta fayda vardır

Öneriler: İçinde su kaynayan ağzı geniş bir kabın üstüne, geniş süzgeç konulup, süzgecin içine ise, iki avuç dolusu ince kıyılmış atkuyruğu katıldıktan sonra, bitkileri suyun buharında yumuşamasının ardından birtülbentin arasına serilip, 3-4 saatli-ğine midenin üzerine bağlanır

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aynısefa katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı toz tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı fesleğen katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra günde iki kez öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden he-men sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, öğ-le ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir

* İçinde su kaynayan ağzı geniş bir kabın üstüne, geniş süz-geç konulup, süzgecin içine ise, iki avuç dolusu güneş altında toplanmış kekik otu (sap ve çiçekleri) katıldıktan sonra, bitkileri suyun buharında yumuşamasının ardından bir tülbentin arasına serilip, 3-4 saatliğine midenin üzerine bağlanır

* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı melek otu katılıp bir saat bekletildikten sonra fincan sı-cak bir suyun içine bırakılıp ihyana kadar bekledikten sonra sü-zülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı adi aslanpençesi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı havlıcan katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir

* Yemek aralarında 1-2 adet ayı sarımsağı yenir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı tıbbi hatmi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden he-men sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış yarım çay kaşığı kuru baldıran katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra günde içinde uzun aralıklarla küçük yudumlarla içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden he-men sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kimyon ka-tılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış yarım çay kaşığı kurtpençesi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra günde içinde uzun aralıklarla küçük yudumlarla içilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.