|
|
Konu Araçları |
bitkiler, için, iltahabının, kesesi, safra, tedavisi, şifalı |
Safra Kesesi İltahabının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Safra Kesesi İltahabının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerSafra Kesesi İltahabının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler SAFRA KESESİ İLTAHABI Tanımı: (Kolesistit) Safra kesesinin enfeksiyonudur Akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılır Akut (genellikle, taşla birlikte): Nedeni: Steptokok, escherichia coli ve bazen de tifo basili enfeksiyonudur Karın üst bölümünde, kaburgaların altında duyulan ve sırt-ta, sağ kürek kemiğinin altına, hatta sağ omuzun ucuna yayılan akut bir ağrıdır Kusma ve bulantı görüiür Kriz, hastanın uzun süren sindirim güçlüğü ve gaz şikayetleri sonrası ortaya çıkar Kronik : Nedeni: Burada da, taşla birlikte oluşan bakteri enfeksiyonudur Bu durum, özellikle, sarışın, şişman ve kırk yaşlarındaki kadınlarda görülür Sık sık, yağlı yemeklerden sonra, sindirim zorluğu ve gazdan ya da tekrarlayan, sağ tarafta, kaburgaların altında duyulan ağrıdan şikayet ederler Bu ağn, sağ kürek ke-miğine ve sağ omuz ucuna da yayılabilir Her iki durumda da uzman bir doktora danışmakta fayda vardır Öneriler: İyice yıkanmış ve temizlenmiş olan 5- 10 adet kara hindiba (çiçek saplan) gün içinde aralıklarla yenir * İki avuç dolusu ince kıyılmış taze atkuyruğu su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş bir süzgecin içine bırakılır Bu-harda pişmeye başlayan bitkiler yumuşayınca, sıcak halde temiz bir tülbentin arasına koyup sağ kürek kemiğinin altına yatınlır * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabahlan aç karnına ve akşamlan yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı koyun otu (saplan) katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabahları aç karnına ve akşamları yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı-ğı acı pelin katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir Gebe ve emzi-ren kadınların kullanması ve verüen dozun aşılması sakıncalıdır * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir su bardağı dolusu kuru üzüm ve yanm su bardağı dolusu demirhindi katılıp kaynatılmasının ar-dından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir miktar küçük parçalara bölünmüş aynısefa çiçeği bir şi-şenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir Günde üç kez bir kahve fincanı suyun içine beşer damla damlatılarak içilir * Bir miktar ince kıyılmış okaliptüs yaprağı bir şişenin bo-ğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol ekle-nerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca gü-neş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir Günde üç kez bir kahve fincanı suyun içine beşer damla damlatılarak içilir * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç şimşir ağacı yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam almak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mübarek dikeni katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabahlan aç kamına ve akşamlan yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç maydanoz ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam almak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış yarım çay kaşığı kadıntuzluğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlana-rak içilir Bitkinin zehirli olmasından ötürü doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde iki kez, sabahlan aç karnına ve ak-şamlan yatmadan bir saat kadar Önce birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç dişbudak yap-rağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam almak üzere birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane ka-tılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabahlan aç kamına ve akşamlan yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı jJıIamur katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde iki kez, sabahları aç kamına ve akşamlan yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı keten tohumu katılıp dem-lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde i-ki kez, sabahları aç karnına ve akşamlan yatmadan bir saat ka-dar önce birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç andız otu katı-lıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer ye-mek kaşığı içilir |
|