|
|
Konu Araçları |
bitkiler, eden, sindirim, sistemi, tedavi, tıkanıklığını, şifalı |
Sindirim Sistemi Tıkanıklığını Tedavi Eden Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sindirim Sistemi Tıkanıklığını Tedavi Eden Şifalı BitkilerSindirim Sistemi Tıkanıklığını Tedavi Eden Şifalı Bitkiler SİNDİRİM SİSTEMİ TIKANIKLIĞI Tanınu: Sindirim sistemi, ağızda başlayıp anüste biten bir olay-dır Bu sistem içindeki bir aksaklığın sistemi sekteye uğratmasıdır Nedenleri : Gıda maddelerinin sindirim kanalını katetme hı-zı değişiktir Genellikle, bir yemekten 2-3 saat sonra mide boşa-lır İnce bağırsakta boşalma süresi ise dört saat kadardır Bir ye-mekten 24 saat sonra, artıklar, dışarı atılmak üzere, rektumda bulunur Sindirim kanalı boyunca, yiyecekler, kas duvarların se-ri halde kasılma ve gevşemesiyle ilerler Mide hidroklorik asitinin tam yokluğu ya da çok fazla olu-şu, safra ve pankreas suyunun görevlerini yapacak enzimleri bu-lundurmaması, kalın bağırsağın su emilimini sağlayamaması, ince bağırsağın, yemeklerin, sindirim kanalı içinde iyice karış-masını sağlayan hareketleri (pandül hareketleri) yapamaması gi-bi nedenleri sayılabilir Öneriler: Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı sarı ballıbaba yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek yarısı, öğle yemeklerinden, di-ğer yarısı ise, akşam yemeklerinden yarım saat önce içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı rezene tohumu katılıp dem-lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış iki çay kaşığı oranında tıbbi karakafes otu katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardın-dan, gün içinde yudumlanarak içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yanm sa-at kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı çıban otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı azak eğeri (köksapı) katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek yarısı Öğle yemeklerinden, diğer yarısı ise, akşam yemeklerinden yanm saat önce içilir * İnce kıyılmış ya da havanda dövülerek ezilmiş olan; iki-şer çorba kaşığı ardıç tohumu, ada çayı birer çorba kaşığı keten tohumu, ısırgan otu ve bir silme yemek kaşığı aynk kökü katılıp iyice karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek, öğle ve akşam ye-meklerinden yanm saat kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı koyun otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yarım sa-at kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir bardak kaynar suyun içine birer çay kaşığı ada çayı ve kuru papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer su bardağı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra, süzüle-rek, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı anason, kimyon, re-zene ve bir tutam maydanoz katılıp kaynatılmasından sonra, sü-zülerek, Öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine ince kıyılmış 2-3 iri baş soğan katılıp sekiz saat bekletildikten sonra günde üç öğün aç karnına birer kahve fincanı içilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün-de iki kez, sabah ve akşam yemeklerinden evvel yarımşar çay fincanı yudumlanarak içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı kişniş tohumu katılıp dem-lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yanm saat kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir çorba kaşığı gül hatmi ile havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çorba ka-şığı keten tohumu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek, Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat kadar önce birer çay fincanı içilir * Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı ebegümeci ve sarmaşık katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek yemek aralannda birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay kaşığı dişbudak yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek yemek aralarında birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay kaşığı kara hindiba katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek yemek aralarında birer çay fincanı içilir * Bir çay fıncam kaynar suyun içine, bir çay kaşığı sarısa-bır katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra sü-zülerek yemek aralarında birer çay fincanı içilir * Bir su bardağı kaynar suyun içine birer çay kaşığı ebegü-meci, havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan keten tohu-mu ve ince kıyılmış sinameki yaprağı katılıp yemek aralannda birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç akdiken (dalının kabuğu) katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek yemek aralarında birer çay fincanı içilir * Bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra, süzüle-rek, bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle öğle ve akşam yemekle-rinden önce içilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine bir çay kaşığı eğir kökü katılıp oniki saat beklendikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer çay fincanı hafifçe ısıtıla-rak içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı izlanda yosunu katılıp kısa bir süre demlenmesi beklen-dikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yarım sa-at önce birer çay fincanı soğuk olarak içilir * Büyükçe bir havanın içine birer tatlı kaşığı kerâviye, ka-ranfil, menekşe çiçeği, birer çay kaşığı andız kökü, mesteki ve tarçın katılıp iyice dövüldükten sonra bu karışımı macun haline getirecek kadar gülsuyu karıştırılıp günde üç öğün birer tatlı ka-şığı yenir * Bir bardak kaynar suyun içine birer çay kaşığı ada çayı, kuru nane yarım çay kaşığı biberiye katılıp demlenmesi için kı-sa bir süre beklendikten sonra süzülerek, öğle ve akşam yemek-lerinden yanm saat önce birer su bardağı içilir Sabah kahvaltı-larını çok hafif geçirmek daha sağlıklı olacaktır * Bir çay fincanı limon suyunun içine, bir çay kaşığı karbo-nat katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra sü-zülerek yemek aralarında birer çay fincanı içilir |
|