Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
faydaları, portakalın

Portakalın Faydaları

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakalın Faydaları




Portakalın faydaları



Önemli bir askorbit asit kaynağıdırSuyunun sıkılmasından kısa bir süre sonra C vitamininin çoğu uçar Portakalın iç tarafını sıkarak elde edilen portakal suyu vitamin açısından yetersizdir

Doğrusu; Portakalın dış kabuğu soyulur içindeki beyaz kabuğu ve zarı bırakılır Portakal dilimlere ayrılıp sıkacaktan geçirilir Ortaya yoğun, köpüklü, kremsi bir içecek çıkar Bu karışım portakalın besin değerinin %100'ünü ihtiva eder
/wwwfrmsinsinet
-Tatlı lezzetli su C vitamini, B kompleksi (B1B2), P vitamini, A1 vitamini Bioflavonidiler, Potasyum, çinko, fosfat ve doğal şeker açısından zengindir Kan portakalı A vitamini ihtiva eder Diğer asitli meyvelerde olduğu gibi, ince kabuklu, ağır meyveler satın alınır ve buzdolabında saklanır

- Saf olarak tüketildiğinde, soğuk algınlığından, incinmelerden, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder Kan damarlarını, kılcal damarları güçlendirir Damar sertliğini önler Kanı temizler
/wwwfrmsinsinet
-Soğuk algınlığına karşı vücut direncini arttırır Ateş düşürücü özelliğe sahiptir Yaprakları yatıştırıcıdır Yarım avuç yaprak bir litre suda kaynatılarak günde 3 fincan içilir Uykusuzluk, sıkıntı, migren, histeri krizi ve sara tedavisinde kullanılır
-Gripte 15 gr defne ,40 gr portakal kabuğu 15 dk suyla kaynatılır her gün bir kaç bardak içilir

- Vücuda enerji verir Afrodizyak etkisi vardır Prostat, basur, kolit ve mafsal romatizmalarında kullanılır

-Barsak spazmını giderir, gazlarını dışarı çıkarır Solucanları düşürür Çiçekleri kaynatılarak elde edilen suyuda içilir

-Mide çalışmasına yardımcı olur Dışkının yumuşak çıkmasını sağlar, kabızlığı giderir Safra ifrazatını arttırır Ülser ve apselere etkilidir Şeker hastalarına faydalıdır İlaçlanmamış portakal kabuklarından yapılan hülasa mideyi kuvvetlendirir

-Dişetlerini güçlendirir Yara ve yanıkların iyileşmesini sağlar Etli kısımları pişirilerek yapılan lapa yara ve apselere konulur Banyosu yapılır

-Ağrıları dindirir, kabukları iyice kıyılır susam yağının içine konur3 hafta güneşte bekletilir Bu şekilde yağı elde edilmiş olur Ağrıyan bölge bu yağla ovulur

- Kabuklarında bulunan uçucu yağ keseciklerinden elde edilen esansı (Oleum Avrantii) kanser hücrelerine karşı kullanılır

-Cilde güzellik verir

-Tahtakuruları ve böceklere karşı kabukları sandığa konulur

UYARI:

-Mide rahatsızlığı olanlar yememelidir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.