|
|
Konu Araçları |
algınlığının, bitkiler, için, soğuk, tedavisi, şifalı |
Soğuk Algınlığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğuk Algınlığının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerSoğuk Algınlığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler SOĞUK ALGINLIĞI Tanımı: Üşütmeden ileri gelen hastalıktır Nedenleri: Kişinin kendine dikkat etmeyip, nezle, anjin,bronşit gibi hastalıkları da yanında taşıyabilen, kırgınlık, ateş, kas ağrısı bazen de baş ağrısı ve öksürükle beraber gelişen dik-kat edilip gereken özenin gösterilmemesi durumunda tehlikeli de olabilecek bir üşütme nedendir Dinlenmek ve sıcak bir or-tamda bulunmak çok faydalı olacaktır Önerilen Tedavi Biçimi: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı mercanköşk katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı yudumlanarak içilir * Bir litre suyun içine iki tatlı kaşığı koyun otu katılıp kay-natıldıktan sonra süzülüp gargara yapılarak kullanılır * Bir litre suyun içine ince kıyılmış 2 çorba kaşığı ak kızı-lağaç (püskülleri ve kabuklan) konulup kaynatıldıktan sonra sü-zülüp gargara yapılarak kullanılır * Bir miktar güneş altında toplanmış kekik otu bir şişenin bo-ğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir Günde üç öğün bir kesmeşekerin üzerine beş damla damlatılarak kullanılır * Bir litre suyun içine iyice temizlenmiş incir ağacı kökü katılıp kaynatıldıktan sonra süzülüp gargara yapılarak kullanılır * Bir miktar çüşka biberi bir şişenin boğazına kadar doldu-rulur ve üzerine ağzına kadar ispirto eklenerek, ağzı sıkıca ka-patıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir Gerektiğinde vücut bu mayi ile ovulur * Birer çay kaşığı kekik, kimyon bir çay bardağı sirke ve iki bardak suyla birlikte 5 dakika kaynatılıp soğuduktan sonra gargara yapılarak kullanılır * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir çay fincanı kadar ıhlamur ve 1,5 fincan papatya çiçeği katılıp kaynatıldıktan sonra kısa bir müddet demlenmesi beklenip süzülür Ilık bir bardak suya bir çorba kaşığı oranında konularak gargara yapılmak suretiyle kullanılır * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde üç Öğün birer çay fincanı içilir * Bir bardak kaynamış suyun içine birer çay kaşığı çoban iğnesi, kekik, ada çayı konulup yanm limon sıkılıp iyice karış-tırıldıktan sonra gargara yapılarak kullanılır * Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı ayı üzümü yaprağı katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek ılık halde günde üç kere aralıklarla gargara yapılarak kullanılır * Bir litre suyun içine 3 çorba kaşığı hatmi çiçeği konulup kaynatıldıktan sonra sıcak halde bir tülbente dökülerek boğaza sarılır ve soğudukça sıcak olarak tekrarlanır * Genişçe bir tencerenin içine yeteri miktarda okaliptüs yaprağı konup kaynatılır Bir müddet kaynadıktan sonra başa bir havlu alarak kısık ateşte kaynamakta olan suya baş eğilir ve bu-harı teneffüs edilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine birer çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu ve kuru nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine birer çay kaşığı toz ka-rabiber ve çay katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Mikserden geçirilerek sıkılmış olan bir su bardağı turp suyu yanm su bardağı süzme bal ile kanştınlıp yemeklerden ya-nm saat önce birer tatlı kaşığı yenir - * Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı ada çayı, ayrık kökü ve bir çorba kaşığı ardıç tohumu katılıp kaynatılmasının ardın-dan süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ada çayı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı lavanta çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç Öğün birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı çuha çi-çeği kökü katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine iki avuç kadar ince kıyılmış lahana katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek bir su bardağına bi-rer çay bardağı oranında mandalina, greyfurt, limon, portakal suyu katılıp kahvaltıdan yarım saat önce içilir * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir su bar-dağı hardal tohumu ayakları sıcak tutabilecek çoraplann içine pay edildikten sonra çoraplar giyilerek yatılır * Bir litre suyun içine ikişer çorba kaşığı kuru nane, kekik ve papatya katılıp kaynarken çıkan buharı teneffüs edilir * Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı defne yaprağı ve bir adet rendelenmiş limon veya portakal kabuğu katılıp kaynatılma-sının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir |
|