Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, hastalığının, için, tedavisi, verem, şifalı

Verem Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Verem Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler




Verem Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

VEREM

Tammı: (Tüberküloz) Genel anlamda herhangi bir organa ve en çok akciğerlere yerleşen Koch basilinin yol açtığı ateşli ve bulaşıcı bir hastalıktır Biz burada akciğer veremini konu edeceğiz

Akciğer vereminin yayılmasında en etkili neden, insanların, kalabalık halde, bir arada yaşamasıdır Sağlık koşulları düzel-dikçe verem görülme sıklığı azalmaktadır

NedenIeri: Hastalık başladığında, genellikle fark edilmeyip, grip gibi basit diğer bir hastalıkla karıştırılır Ateş, öksürük, bel-ki de hafif bir göğüs ağrısı olabilir İlkel odak adı verilen hasta bölge iyileşir, sıklıkla kireçlenir ve yerel lenf bezleri yozlaşır

İkincil verem başlar, ya da basiller, ilkel odaktan yayılırsa, kan tükürmek, kronik Öksürük, soluk almayla duyulan göğüs ağrısı, yorgunluk, iştahsıslık, özellikle geceleri terlemek ve ka-dınlarda da, adetlerin kesilmesi belirtileri ortaya çıkar Hastalık ilerledikçe hasta kilo kaybeder

Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı atkuyruğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üze-re birer çay fincanı içilir Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç bakla yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ya-rımşar çay fincanı içilir Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Bir su bardağı sütün içine havanda dövülerek iyice ezil-miş olan on diş sarımsak ve bir kahve fincanı halis tereyağı ka-tılıp iyice kanştıaldıktan sonra her gün bir silme yemek kaşığı yenir Düzenli olarak yenilmesi gerekmektedir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı radika katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle gün içinde yudumlanarak içilir, Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı öksürük otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Aynı oranda (ince kıyılmış ya da havanda dövülmüş) kan-taron, ısırgan otu (yapraklan ve çiçekleri), kuru bakla yaprağı ve atkuyruğu iyice karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine iki çay kaşığı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Bir litre suyun içine bir avuç çam filizi katılıp kaynatıl-masının ardından süzülerek günde üç öğün birer yemek kaşığı içilir Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Bir miktar taze şeftali yaprağı yıkanıp, temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tülbent yardımıyla sı-kılıp elde edilen özsuyu günde üç öğün birer kahve fincanı su-yun içine onar damla damlatılarak kullanılır Düzenli olarak kullanılması gerekmektedir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kişniş katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir Düzen-li olarak içilmesi gerekmektedir

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış birer çorba kaşığı as-lankuyruğu ve hindiba kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay bardağı içilir Düzenli olarak kullanmak gereklidir

* Bir çay su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı öksürük otu ve kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ila-vesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Aynı oranda (ince kıyılmış ya da havanda dövülmüş) ci-ğer otu, öksürük otu (yapraklan ve çiçekleri), sivri yapraklı si-nir otu ve sığırkuyruğu iyice kanştırılıp harman edildikten son-ra; bir çay fincanı kaynar suyun içine iki çay kaşığı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir Düzenli olarak içilmesi ge-rekmektedir

* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir tatlı ka-şığı çitlembik tohumu ile bir yemek kaşığı süzme bal iyice ka-rıştırılıp bir defada yenir Bu işlem her gün tekrarlanır

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı dar yapraklı sinir otu katılıp demlenmesi için kısa bir sü-re beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilave-siyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fin-canı içilir, Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Bir çay su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı kantaron katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içi-lir Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Bir cezvenin içine bir su bardağı su katılıp üzerine minik parçalara bölünmüş bir çorba kaşığı pancar eklenip kaynatılma-sının ardından süzülmeden ve pancarlar ezilerek içilir/yenir

* Bir litre suyun içine birer çorba kaşığı hatmi çiçeği, ayva çekirdeği ve ciğer otu katılıp kaynatılmasının ardından süzüle-rek günde üç öğün birer yemek kaşığı içilir Düzenli olarak içil-mesi gerekmektedir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kantoron katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde i-ki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir Dü-zenli olarak içilmesi gerekmektedir

* Birer çay kaşığı kakao, tuzsuz tereyağı ve süzme bal iyice karıştırıldıktan sonra bir su bardağı sıcak sütün içine katılıp bir defada içilir (Kabızlık yapabilir) Günde üç defa tekrarlanır

* Bir çay fincanı soğuk suyun içine bir silme tatlı kaşığı sofra tuzu katılıp iyice karıştırıldıktan sonra bir defada içilir Bu öneri özellikle kanama durumlarında faydalıdır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.