![]() |
Domuz Gribine Karşı Şifalı Bitkiler Ve Şifalı Çaylar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domuz Gribine Karşı Şifalı Bitkiler Ve Şifalı ÇaylarDomuz gribine karşı şifalı bitkiler ve şifalı çaylar Domuz gribine yakalanmaktan korkuyorsanız bu besinleri tüketmeye dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı biber: Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir ![]() ![]() Yoğurt: İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur ![]() ![]() Yeşil çay: Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate” isimli kimyasalı içerir ![]() ![]() Ginseng: ABD’li bilim adamları günde 2 tane 200mg’lık ginseng kökü kapsülü alan insanların grip riskinin yüzde 31 azaldığı belirlendi ![]() ![]() Badem: Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir ![]() ![]() Taze patates: İçindeki “beta carote ”, gribe karşı koruma özelliğini verir ![]() ![]() Tavuk suyuna çorba: Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur ![]() Sarımsak: Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 2 ![]() ![]() ![]() Zencefil: İçeriğinde doğal olarak bulunan “gingerol” maddesi, her türlü enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı ![]() ![]() Ceviz: Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar ![]() ![]() Turunçgiller: Önemli bir C vitamini kaynağıdır ![]() ![]() Bal: Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir ![]() ![]() Lahana: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir ![]() Mantar: Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir ![]() ![]() Yulaf: Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucan’lar bakımdan zengindir ![]() Elma: Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu ![]() ![]() Kırmızı et: Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için kırmızı et tüketmek gerekiyor ![]() ![]() Balık: Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz ![]() ![]() Soğan: Doğal antibiyotikler içerir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|