![]() |
Albizia Tedavi Amaçlı Kullanımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Albizia Tedavi Amaçlı KullanımıAlbizia Tedavi amaçlı kullanımı Tedavi amaçlı kullanımı Albizia astım ve alerji tedavisinde kullanılan geleneksel bir ayurveda ilacıdır ve antialerjik etkisi bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır ![]() Bir dizi deneyde albizianın alerjik tepkileri tetikleyen veya katkıda bulunan birtakım bağışıklık süreçlerini baskıladığı gösterilmiştir ![]() ![]() Histamin ise doku cilt kaşıntısı, boğazın tıkanması ve astım gibi pek çok alerjik belirtide rol oynar ![]() Albizia rinit, egzama ve astım gibi alerjik durumlarda tavsiye edilir ![]() ![]() ![]() Hastalığın süresinin bitkinin etkileri üzerinde rol oynadığı anlaşılmakla beraber, albizia astım tedavisi açısından özellikle değer taşımaktadır ![]() ![]() Bronşit, mide ülseri, dişetlerinin enflamasyonu, kolesterol yüksekliği, bağırsak kurtları, ciltte kaşıntı, antimikrobik aktivite ve hafıza kuvvetlendirici etki, albizianın kullanıldığı diğer alanlardır ![]() Yetiştirilmesi Albizia yapraklarını döken bir tropikal ağaçtır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAZIRLANMASI VE DOZU • Albizia hekime danışılmadan kullanılmamalıdır ![]() • Öngörülen doz aşılmamalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|