Nefes Darlığı Bronşit İçin Şifali Bitkiler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nefes Darlığı Bronşit İçin Şifali BitkilerNefes darlığı bronşit İçin şifali bitkiler ![]() Akciğerdeki hava yollarının , (bronşların) daralmasıdır Kıl, toz, yumurta, süt, aspirin ve çiçek tozu astım sebebi olabilir Bronşiyal astımda balgam çıkarma ve hırıltılı öksürük görülür![]() Sigarayı bırakmalı, şişmanlamamalı ve üzülmemelidir Katkı maddeleri astımlı hastalar için zararlı olmaktadır Süt çocuklarında inek sütü alerjisi olursa doktora danışarak diyetten süt çıkarılmalıdır![]() At kuyruğu, biberiye, çemen, ebegümeci, hünnap, ısırgan otu, sinirli ot, semiz otu, adam otu, ban otu, lavanta ve mahlep kullanılır ![]() Adaçayı astım hastaları için yararlıdır 1 tatlı kaşığı,yaprak 1 su bardağı kaynar su içine konur demlenir İki dakikadan daha fazla kaynatılmamalıdır 10 dakika demlenir Süzüldükten sonra günde 2-3 bardak içilir Anason suda kaynatılır ve içilir Tohumu çay gibi demlenir![]() Andız otu astım için : Eskiden tüberküloz , tedavisinde kullanıldığı bilinen andız otu kökü, ezilip balla karıştırılarak yenirse, astıma faydalıdır Yarım tatlı kaşı ince kıyılmış andız otu kökü orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir ve 8-10 saat demlendikten sonra süzülür Günde 2-3 bardak çay, ısıtılarak ve sıcak olarak içilir![]() Uyarı : Yüksek dozajlar, kusmaya ve mide ağrısına yol açar Alerjik tepkiler görülebilir Bilinen başkaca yan etkisi yoktur Gebelik sürecinde kullanılmaz Çocuklarda dozaj yarıya indirilmelidir![]() Akasya astıma yararlıdır Yarım litre suya 10-15 gr Akasya yaprağı veya akasya çiçeği katılır ve kaynatılır Bu çaydan sabahları yarım bardak içilir![]() Anason astım ve nefes , darlığında kullanılır Tohumu çay gibi demlenir![]() Ballıbaba astım için kullanılır ![]() Biberiye astım ve bronşite iyi gelir 1 çay kaşığı biberiye otu 1 bardak su içinde birkaç veya 1 fincan içilir Yapraklarından ve çiçeklerinden çayı demlenir Baharat olarak et yemeklerinde kullanılabilir![]() Astım için 50 gram çörek otu yağı, 10 gram biberiye yağı ile karıştırılır ve bu karışımdan günde 2 defa yarımşar çay kaşığı içilir ![]() 75 gram kadar çam filizi 1 , litre su içinde bir gün bırakılır ve kaynatılır Sonra 910 dakika dinlendirilir Bu su balla karıştırılarak günde 2 fincan kadar içilirse astıma iyi geldiği bildirilmektedir![]() Çam fıstığı astım ve nefes darlığına iyi gelir ![]() Çörek otu alerjiye iyi geldiği, bu nedenle de astım ve deri hastalıklarında kullanılır Çörek otu çörek otu yağının kür halinde 8-10 hafta yemeklerle beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir Çörek otu çocuklar günde tatlı kaşının dörtte biri kadar, yetişkinler ise yarım tatlı kaşığı kadar alabilir![]() Deve , tabanı astım, nefes darlığı, bronşit gibi hastalıklar da kullanılır Deve tabanı deve tabanı suda kaynatılır ve buharı solunursa astıma faydalıdır Deve tabanı kaynatılır suyu içilir![]() |
|
|
|