Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharat, çok, faydaları, tüketmenin

Baharat Tüketmenin Bi Cok Faydaları

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharat Tüketmenin Bi Cok Faydaları




Yiyeceklerin vazgeçilmezleri olan baharatlar, birçok rahatsızlığa da ilaç oluyor Yapılan araştırmalara göre, baharatlar, insan vücudundaki rahatsızlıkların tedavisi için ilaç niteliğinde

Baharatın tıptaki faydalarının çok eskiden bu yana bilindiğini belirten uzmanlar, "Bu yöntemle tedavide kullanılan baharatlar yan etki göstermemektedir Bu türlü tedavinin tarihi çok eskiye dayanmaktadır" diyor İşte araştırmalara göre hangi baharat hangi rahatsızlığa iyi geliyor:

Ağız yaralarına karşı, sirke ve susam yağı karışımıyla gargara yapılabilir Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz Bol kekik çiğneyin

Akciğer rahatsızlıkları için ısırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir

Alerji için, 100 gr ısırgan otu artı 100 gr kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir

Birer çorba kaşığı acı yonga ve ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir Kaşınan bölgeye oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer

Araştırmalara göre apandisit hastalığını önleyici en etkili şey, böğürtlen çayıdır

Arpacık için bir çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır

Astım hastalığı için bir litre suya bir tutam mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dakika kaynatılıp demlenir ve süzülür Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir Bir litre sıcak suya 5 yemek kaşığı ısırgan otu konur, 5 dakika sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir

Bademcik için kekik gargarası çok etkilidir, bunun yanı sıra balık yağı da içilebilir

Basur rahatsızlığı olanlar, zulumba ve üzerlik tohumunu eşit oranlarda karıştırıp, sabahları aç karnına bir çay kaşığı yiyebilir

Baş ağrısına bir bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dakika sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir

Böbrek ve mesane taşı için bir litre suya birer tutam kırkkilit otu, mısır püskülü ve kiraz sapı konur, 5 dakika kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir Ağrıyı dindirmek içinse; 1 litre suya birer tutam keten tohumu ve meyan kökü konur, 15 dakika kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak aç karnına içilir

Cilt hastalıkları için 80 gram ravent çini, bir kilo bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına bir tatlı kaşığı yenir

Damat tıkanıklığı için 250 gram hayıt tohumu, 6 litre suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir (Tansiyon düşürücü etkisi vardır)
Dudak çatlaması için balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür Susam yağı da iyi bir koruyucudur

Ergenlik ve sivilceler için şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu suyla sivilceleri silmek yararlıdır

Gastrit için her gün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık suyla içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır
Guatr için tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir
Kalp krizine karşı ökseotu çayı, melisa çayı ve adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir Ayrıca civanperçemi, atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır
Kansızlık için 50 gram kınakına, bir kilogram siyah kuru üzüm ve bir miktar mürdüm eriğiyle 3 litre suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir
Kas erimesine karşı günde 3-4 bardak aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir

Kemik erimesine karşı günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir

Kireçlenmeye karşı 400 gram Ardıç tohumu, 1 kilo bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir
Nefes darlığına karşı bir miktar deniz kadayıfı, toz haline getirilir Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir
Öksürük için günde 20 gramdan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir 100 gram toz zencefil ve 100 gram toz zerdeçal 1 kilo bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir

Prostat için 100 gram eğir kökü, 5 litre suda, 25 litre kalıncaya dek kaynatılır Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir Aynı miktarda kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15 dakika önce, 1 çay bardağı içilir

Romatizma için hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür 100 gram pelesenk yağı, 70 gram kekik yağı, 50 gram alabalık yağı ve 25 gram karanfil yağı karıştırılıp ağrılı bölgeye tatbik edilir

Sedef hastalığı için 50 gram ısırganotu, 50 gram şahtereotu ve 50 gram civanperçemi 1 litre sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir
Şeker hastalığı için 1 litre sıcak suya 20 gram mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir 250 gram servi kozalağ e, biberiye ve kekik konur, 5 dakika sonra süzerek günde 2-4 bardak ı, 250 gram pelinotu ve 100 gram melisa 25 litre alkole konur Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 öğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilir



Alıntı Yaparak Cevapla

Baharat Tüketmenin Bi Cok Faydaları

Eski 10-19-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharat Tüketmenin Bi Cok Faydaları




Keten tohumunun faydaları

Aktarlarda kolayca rastlayabileceğiniz keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor

GIDA olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, çok etkili bir gençlik ve güzellik kaynağı Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, yıllara inat sizi gençleştiriyor Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor İşte mucize besinin yararları
Faydaları saymakla bitmiyor
Cilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır
Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor
Bağırsakları yumuşatır
Kemikleri güçlendirir
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
Kalp-damar hastalıklarından korur
Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
Yüksek tansiyonu düşürür
Romatizmal hastalıkları önler
Sinir sistemini güçlendirir
Hafızayı güçlendirir
Günde bir kaşık yeterli
Keten tohumunu kaynatılarak içilebilir, yada döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz Çok özel bir tadı veya kokusu olmayan keten tohumu, kavrulunca güzel bir tada kavuşuyor Tohum şeklinde de tüketilebiliyorYemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılabiliyor Günde 1-15 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlilik gösteriyor


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.