![]() |
Baharat Tüketmenin Bi Cok Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharat Tüketmenin Bi Cok FaydalarıYiyeceklerin vazgeçilmezleri olan baharatlar, birçok rahatsızlığa da ilaç oluyor ![]() ![]() Baharatın tıptaki faydalarının çok eskiden bu yana bilindiğini belirten uzmanlar, "Bu yöntemle tedavide kullanılan baharatlar yan etki göstermemektedir ![]() ![]() Ağız yaralarına karşı, sirke ve susam yağı karışımıyla gargara yapılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Akciğer rahatsızlıkları için ısırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir ![]() Alerji için, 100 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Birer çorba kaşığı acı yonga ve ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir ![]() ![]() Araştırmalara göre apandisit hastalığını önleyici en etkili şey, böğürtlen çayıdır ![]() Arpacık için bir çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır ![]() ![]() Astım hastalığı için bir litre suya bir tutam mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dakika kaynatılıp demlenir ve süzülür ![]() ![]() ![]() Bademcik için kekik gargarası çok etkilidir, bunun yanı sıra balık yağı da içilebilir ![]() Basur rahatsızlığı olanlar, zulumba ve üzerlik tohumunu eşit oranlarda karıştırıp, sabahları aç karnına bir çay kaşığı yiyebilir ![]() Baş ağrısına bir bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dakika sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir ![]() Böbrek ve mesane taşı için bir litre suya birer tutam kırkkilit otu, mısır püskülü ve kiraz sapı konur, 5 dakika kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir ![]() ![]() Cilt hastalıkları için 80 gram ravent çini, bir kilo bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına bir tatlı kaşığı yenir ![]() Damat tıkanıklığı için 250 gram hayıt tohumu, 6 litre suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir ![]() ![]() Dudak çatlaması için balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür ![]() ![]() Ergenlik ve sivilceler için şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu suyla sivilceleri silmek yararlıdır ![]() Gastrit için her gün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık suyla içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır ![]() Guatr için tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir ![]() ![]() Kalp krizine karşı ökseotu çayı, melisa çayı ve adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir ![]() ![]() Kansızlık için 50 gram kınakına, bir kilogram siyah kuru üzüm ve bir miktar mürdüm eriğiyle 3 litre suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir ![]() Kas erimesine karşı günde 3-4 bardak aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir ![]() Kemik erimesine karşı günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir ![]() Kireçlenmeye karşı 400 gram Ardıç tohumu, 1 kilo bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir ![]() Nefes darlığına karşı bir miktar deniz kadayıfı, toz haline getirilir ![]() ![]() Öksürük için günde 20 gramdan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir ![]() ![]() Prostat için 100 gram eğir kökü, 5 litre suda, 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Romatizma için hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir ![]() ![]() ![]() Sedef hastalığı için 50 gram ısırganotu, 50 gram şahtereotu ve 50 gram civanperçemi 1 litre sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir ![]() Şeker hastalığı için 1 litre sıcak suya 20 gram mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Baharat Tüketmenin Bi Cok Faydaları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharat Tüketmenin Bi Cok FaydalarıKeten tohumunun faydaları Aktarlarda kolayca rastlayabileceğiniz keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor GIDA olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, çok etkili bir gençlik ve güzellik kaynağı Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, yıllara inat sizi gençleştiriyor Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor İşte mucize besinin yararları Faydaları saymakla bitmiyor Cilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor Bağırsakları yumuşatır Kemikleri güçlendirir Bağışıklık sistemini güçlendirir Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir Kalp-damar hastalıklarından korur Kolesterol, şeker seviyesini dengeler Yüksek tansiyonu düşürür Romatizmal hastalıkları önler Sinir sistemini güçlendirir Hafızayı güçlendirir Günde bir kaşık yeterli Keten tohumunu kaynatılarak içilebilir, yada döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz Çok özel bir tadı veya kokusu olmayan keten tohumu, kavrulunca güzel bir tada kavuşuyor Tohum şeklinde de tüketilebiliyorYemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılabiliyor Günde 1-15 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlilik gösteriyor |
![]() |
![]() |
|