10-19-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Narın Sağlığımıza Faydaları
Narın Sağlığımıza Faydaları
Narın Sağlığımıza Faydaları ve önemi

Yemesi zahmetli olan, ekşiliği nedeniyle biraz da yüz ekşiterek yenen narın, faydalarıhttp://,
saymakla bitmez İster tek tek tanelerini yiyerek tüketin, ister suyunu sıkarak için, nar pek çok derdin devasıdır Mucizevî bir şifa kaynağıdır Narın şifalı özelliklerinden en iyi şekilde faydalanabilmek içinse ya meyveyi tazeyken yemeli ya da taze sıkılmış suyunu içmelidir
Nar mideyi temizlemekte, deniz tutmasına karşı iyi gelmektedir Ayrıca nar, içindeki zarları ile yendiğinde mide ülserini iyileştirmektedir Tatlı nar midede çabuk çözüldüğü için hazmı kolaydır Ancak zaman zaman midede şişkinlik ve gaz meydana getirebilir Ayrıca tatlı nar mideyi kuvvetlendirir, boğaza ve akciğerlere faydalıdır, öksürüğe iyi gelir Ekşi nar ise mide yanmalarına karşı faydalıdır, diğer narlardan daha fazla idrar söktürür, ishali ve kusmayı keser, karaciğer hararetini söndürür, kabızlığı giderir, kalp ve mide ağzındaki ağrılara iyi gelir
Narın en önemli özelliklerinden biri de genel damar sağlığını, özellikle de kalbi korumasıdır Damar tıkanıklıklarını geriletme özelliği bulunan nar, 'ACE' denilen enzimi engelleyerek tansiyon düşürücü bir etki de yapmaktadır Nar, birçok özellikleriyle bazı meyveleri de geride bırakmaktadır Örneğin narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunmaktadır
Tüm bu özellikleriyle adeta bir 'ilaç' ve doğal antibiyotik görünümünde olan nar, sofralardan kesinlikle eksik edilmemesi gereken meyveler arasında yer almaktadır Nar suyu ayrıca damar sertliğine karşı güçlü etkisi bulunan bir içecek olarak karşımıza çıkmaktadır
Narın mikro besin içeriğine bağlı, vücudu ve kalbi kuvvetlendirme, ishali kesme, şerit düşürme, burun poliplerine faydalı olma gibi yararları bulunduğu bazı çalışmalarla ortaya konulmuştur Narın idrar söktürücü, kan yapıcı, enerji verici ve tansiyon düşürücü özelliği de vardır
Gribal enfeksiyonlar, virüslerin neden olduğu hastalıklardır Her derde dev
http://,a olan nar, içerdiği antioksidanlar sayesinde gribe neden olan virüsleri zararsız hale getirmeye yardımcı olmaktadır Bakteri kaynaklı enfeksiyonlara karşı da koruyucu etkisi kanıtlanmıştır Antioksidan etkisi yeşil çay, portakal gibi besinlerden üç kat daha fazladır Gripten korunmak için tablet şeklinde vitamin almak yerine nar yiyerek daha fazla antioksidan madde ve C vitamini sağlamış oluruz Bu şekilde kansere neden olan serbest radikallere karşı bizi koruyacak bir silah görevini de üstlenmektedir Enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlar
|
|
|