|
|
Konu Araçları |
bitkiler, hastalıklarında, midebarsak, şifalı |
Mide-Barsak Hastalıklarında Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mide-Barsak Hastalıklarında Şifalı BitkilerMide-Barsak Hastalıklarında Şifalı Bitkiler İştah Açıcı Bitkiler Pelin, arslanpençesi, andız kökü, papatya,maydanoz, b,beris, şahtere, kök boya, ardıç tohumu, jentinyan, zencefil, şerbetçi otu, portakal, greyfurt ve arslandişi İshal Kesen Bitkiler Arapsaçı, arslanpençesi, havuç, keçi boynuzu, frenk üzüm yaprağı, meşe kabuğu, ayva, kuşburnu, çilek kökü, nar kabuğu, kayın, mersin meyvesi, ceviz yaprağıi arpa unu, sinir otu, pirinç, hülma, üvez yaprağı-meyvesi ve altınbaş otu Peklik Giderici Bitkiler Zeytin yağı, badem yağı, yabani hindiba, küsküt tohumu, ıspanak, berberis, incir, dişbudak tohumu, keten tohumu, ebegümeci, kavun kökü, sarı hardal, şeftali çiçeği,pırasa, elma, sinameki ve kepek Barsak İltihaplarına Karşı Bitkiler Sarmısak, bergamaotu, papatya, tarçın, limon, ardıç tohumu, zencefil, karanfil, defne, lavanta, mercanköşk, nane, mersin meyvesi, soğan, çam sürgünü, biberiye, hülma, adaçayı, solucan otu ve kekik Barsaklarda Spazm Giderici Bitkiler Arapsaçı, dereotu, anason, pelin, aluç, fesleğen, bergamaotu, papatya, tarçın, kimyon, kırlangıç otu, diş otu, defne yaprağı, lavanta, mercanköşk, taşyoncası, melissa, nane, portakal çiçeği, adaçayı, söğüt yaprağı, solucan otu, kekik ve ıhlamur Mide- Barsakta Gaz Söktürücü Sarmısak, pelin, dereotu, anason, kimyon, kişniş, küsküt toh, rezene, zencefil, karanfil, papatya, melissa, nane, ufak hind Cevizi, biberiye ve kekik Hazım Sağlayan Bitkiler Pelin, sarmısak, dereotu, kimyon, reyhan, bergamaotu, papatya, tarçın, yabani hindiba, kişniş, ıspanak, rezene, ardıç, jentiyan, zencefil, lavanta, mısır püskülü, melissa, nane, soğan, portakal, biberiye, adaçayı ve kekik Mide- Barsak Ülserine Karşı Bitkiler Papatya, ayrık, lahana, limon, keten, ısırgan otu, papates, meyan kökü, susi, kantaron ve hülma Safra Taşına Karşı Bitkiler Enginar yaprağı, funda, berberis, kök boya, dişotu, ufak hin Cevizi, arslandişi, siyah turp ve altınbaşotu Karaciğeri Çalıştıran Bitkiler Enginar yaprağı, aluç, andız kökü, dulvarotu, şimşir, papatya, kereviz, kırlangıçotu, yabani hindiba, ayrık, limon, zerdeçal, berberis,şahtere, kök boya, lavanta, melissa, nane, kantaron, zeytinyağı, ısırganotu, arslandişi, siyah turp, biberiye, çöğen, adaçayı, altınbaşotu ve susi Karaciğeri Koruyan Bitkiler Enginar, pancar, kangal dikeni Barsak Kurtlarına Karşı Bitkiler Pelin(askaris), sarmısak( askaris kıl kurdu), andız kökü, reyhan, bergamaotu, papatya, tarçın, kimyon, havuç (kıl kurdu), lahana, salatalık tohumu(tenya), kabak çekirdeği (tenya), kuşburnu okaliptüs(askaris), eğreltiotu( tenya), jentiyan(kıl kurdu ), nar kabuğu( tenya, askaris), ceviz( tenya), semizotu(askaris, kıl kurdu), çöğen, solucan otu ve kekik |
|