Ev Yapımı İçecekler Hakkında Bilgi |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı İçecekler Hakkında BilgiEv Yapımı İçecekler hakkında bilgi Ev Yapımı İçecekler ile hakkında bilgi Çilekli Süt Malzemeler * 1 kashttp://,e temizlenmiş çilek * 2 bardak süt * 2 kaşık bal * 2 kaşık yoğurt * 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: Çilekleri blender ile ezelim 2 kaşık ayırıp diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım Bardağa dökelim ve araya ayırdığımız çilek püresinden ince bir tabaka ekleyip kalan çilekli sütü ekleyelim ve soğuk olarak servis yapalım Vişne Suyu Malzemeleri: * 1 kg vişne * yaklaşık 1,5 litre su * 2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) * yarım limonun suyu Yapılışı: 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın Vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın Tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin 2 su bardağı tozhttp://, şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın (Tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı) 2 Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin Kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün Soğutup servis yapın Erik Şerbeti Malzemeler: * 1kg kırmızı erik * 1 çubuk tarçın * 3-4 adet karanfil Yapılışı: Erikleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su ile tarçın ve karanfili de ekleyerek bir tencereye alıp 7-8 dk kaynatalım Hemen kabukları çatlayıp yumuşuyorlar Soğuyunca süzgeçten geçirelim Tamamen tanesiz olmasını istiyorsanız bir kaç defa tel süzgeçten geçirebilirsiniz Ben biraz posalı olmasını tercihhttp://, ettiğimden bir defa yapıyorum bu işlemi Elde ettiğimiz meyve suyunu şeker ve soğuk su ekleyerek hemen servis yapabileceğimiz gibi poşet veya kapalı kutularda sıcak yaz günleri için uzun süre derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz Şeftali Şerbeti Malzemeleri: * 3 kg şeftali * 3 bardak şeker * 4 bardak su * 3 limonun suyu Yapılışı: Şeftalileri akşamdan soyup, küp küp doğruyorsunuz Doğranmış küpleri geniş bir kaseye doldurup, 1 su bardağı şeker ve 2 limon suyu ekliyorsunuz Şeftaliler bu gece serin bir yerde dinlenecekler Kasenin ağzını kapatmayı da unutmayın Ertesi sabah şekerlenmiş şeftalileri güzelce yoğuruyor, erimeyenler varsa eziyorsunuz 1 litre suya kalan şekeri katıp, bir iki taşım kaynatıyor ve limonun suyunu ekliyorsunuz Beş on dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakıyorsunuz Şurup soğuyunca içine ezilmiş şeftalileri katıp 2-3 saat dinlendiriyorsunuz Sonra süzerek şişelere aktarıyorsunuz İyice soğuduktan sonra biraz su ile karıştırarak servis yapıyorsunuz… Yeşilin Gücü / Kivi Malzemeleri: * 4 bardak portakal suyu * Yarım demet taze nane * 4-5 parça kırık buz * 4 kayısı kurusu * 2 çorba kaşığı çilek reçeli * 4 su bardağı ananas suyu * 4 bardak kivi suyu * 2 ayva Yapılışı: * Portakal, ananashttp://, ve kivi sularını bir kapta karıştırın Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin Kuru kayısı, çilek reçeli, nane ve ayva dilimlerini blenderde püre haline getirin Meyve suyu karışımını ekleyip karıştırın * Kokteyl bardaklarına paylaştırın Kırık buz parçaları ekleyip üzerine 2 yaprak nane koyun Bekletmeden servis yapın Enerji deposu, tat delisi bir karışım Limonata Limonata için malzemeler · 3 adet iri limon · 2 su bardağı şeker · 1 yemek kaşığı limon tuzu · 4 litre su (2 litresi sıcak,2 litresi soğuk olacak) Limonatanın yapılışı · Öncelikle limon kabuklarını rendenin küçük gözünden rendeleyinbeyaz kısmını rendelemeyin · Limonları sıkacakla sıkın,üzerine şeker ve limon tuzunu da ekleyin · 2 litre sıcak suyu http://, üzerine dökün,şeker ve limon tuzu eriyene kadar karıştırın · Dışarda soğuyan limonatayı süzgeçten süzün,2 litre soğuk suyuda ilave edin ve buzdolabına kaldırın Bu esnada nane yaprakları ekleyebilirsiniz · Soğuduktan sonra limonatanız hazırDamak tadınıza bağlı olarak su miktarını azaltabilirsiniz Aklınızda bulunsun · Sıcak suyu limon kabukları rengini ve kokusunu daha iyi versin,şeker ve limon tuzu daha çabuk erisin diye katıyoruz · Limonunuzun beyaz kısmını rendelemeyin acı olur · Nane limonataya hoş bir aroma veriyor,kuru veya taze ekleyebilirsiniz · Limonatanızın içine sade soda (maden suyu) katarak gazoz havası verebilirsinizBöylede çok nefis oluyor · Eğer maden sulu yapacaksınız, limonataya 3 litre su kullanın ki maden suyu ile karıştırdığınızda aroması ve şekeri azalmasın Limonata (Başka Bir Tarif) Malzemeler: 5 adet limon 300 ml su 250 gr toz şeker 1/2 litre maden suyu Tarif: İyice yıkanmış limonların kabuklarını soyun Limonların suyunu sıkın 300 ml lik normal suyun 200 ml'sini kaynatın ve limon kabuklarının üzerine dökün Bu karışımı bir süre bekletin Bir sos tenceresine şekeri ve kalan 100 ml suyu koyun ve hafif bir şurup olana kadar kaynatın Ocağın altını kapatın ve şurubu iyice soğutun Limon suyunu ve limon kabuklu suyu, bu şurubun içine ekleyin Bir süre bekletin ve süzdürün En son olarak buz gibi soğuhttp://,k maden suyunu ekleyin ve servis yapın İsterseniz içine limon kabukları ve buz ekleyebilirsiniz Limonatanızı kapaklı bir şişenin içinde ve buzdolabında saklayabilirsiniz Soğuk Çay Kullanılacak malzeme: · 1/2 litre su · 4 çay kasığı çay · Birkaç yaprak nane Yapımı: 1 Porselen bir çaydanlığa yarım litre soğuk su konur 2 Bunun içine dört çay kasığı çay atılır 3 Yaprakların iyice ıslanması için bir kaşıkla karıştırıldıktan sonra çaydanlığın ağzı kapanır ve kap buzdolabına kaldırılır 4 Çaydanlık buz dolabında 24 saat kaldıktan sonra çıkarılır, süzgeçten geçirilerek limonata bardaklarına boşaltılır 5 Belli belirsiz denecek kadar az şeker katılır 6 Şeker eriyinceye kadar karıştırıldıktan sonra iyice yıkanmış bir - iki yaprak taze nane ve iki parça buz atılır ve böylece servis yapılır Ice-Tea Nasıl Yapılır? |
Ev Yapımı İçecekler Hakkında Bilgi |
10-19-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı İçecekler Hakkında BilgiMalzemeler: 7 yemek kaşığı şeker 3- 4 tatlı kaşığı yeşil çay 2 limonun suyu ve kabukları 1 litre soğuk su 1 bardak kaynar su bir kaç yaprak taze nane Önce yeşil çayı 1 bardak kaynar su ile bir demliğin içinde 5 dakika kadar demliyoruz Ardından sürahimizi alıp içine süzdüğümüz yeşil çayımızı ve şekeri koyup güzelce karıştırarak şekeri eritiyoruz Üzerine limon suyunu ve kabuklarını ilave edip tekrar karıştırıyoruz Ice – tea püf noktası ise tam burada, gerçek ice – tea lezzetini eldehttp://, etmek için sıcak olan yeşil çayımızı bir anda soğutmamız gerekiyor Bunun için soğuk suyu da sıcak yeşil çayın üzerine ilave edip tekrar karıştıyoruz Üzerine bir kaç yaprak taze nane atıp buzdolabında 2 saat kadar soğuması için bekletiyoruz Servis etmeden önce tekrar karıştırmayı ve bardaklara buz koymayı unutmayınDilerseniz sade ya da aromalı yeşil çaylar ile hazırlayabilirsiniz Üzüm Şerbeti Rengiyle, kokusuyla ve enfes tadıyla serin serin içeceğiniz bu Üzüm Şerbetinin tarifi de ; Malzemeler • 2 litre su • 500 gr üzüm • 200 gr toz şeker • 1 adet limonun suyu • 1 yemek kaşığı bal • 1 adet defne yaprağı Yapılışı 1 Üzümleri toz şekerle birlikte ezin 2 Üzerine limon suyu, renklendirici, bal ve defne yaprağını ekleyip karıştırın ve 8 saat bekletin 3 Bekleme süresinden sonra üzerine suyu ekleyip kaynatın 4 Kaynadıktan sonra soğutun ve servis edin Oldukça pratik Çilekli Erik Suyu Malzemeler: Yarım kg çilek Yarım kg kırmızı erik 1 su bardağı toz şeker Su Hazırlanışı: Çileği ve eriği yıkayıp bir tencereye koyun Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın Süzgeçten geçirip toz şekeri ilave edip karıştırın İstediğiniz kadar su ekleyerek kıvamına getirip soğutun Karışık Meyve Şerbeti Malzemeler: • 1 çay bardağı kurutulmuş meyve • 1 çay bardağı kurutulmuş kuş üzümü • 1 adet limonun suyu • 1 su bardağı şeker (Şeker tercihinize göre arttırıp azaltabilirsiniz) • 6 su bardağı su • 1 çay kaşığının ucuyla gıda boyası (Güzel renk alması için) Yapılışı: 1 Gıda boyası hacrindeki tüm malzemeler bir tencereye alınır 2 Orta ateşte kaynayana kadar pişirilir 3 Ocaktan almadan önce bir çay bardağında şerbetin suyundan bir miktar alınıp, gıda boyası eritilir ve kaynayan tencereye dökülür altı kapatılır (İstenirse gıda boyası katılmayabilir) 4 Soğuyunca servis edilir Ahududu Şurubu Kullanılan Malzemeler : 30 gr limon tuzu 1 kg ahududu 15 kg şeker Yapım Şekli : * Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, yıkayın Bir süzgeçte süzün * Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için on iki saat kadar bir kenarda bekletin *Şeker tamamen eridiğinde http://, ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün * Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün *Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin * Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin Bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın Kızılcık Şurubu Kızılcıktaki C vitamini portakaldakinin iki katı olması nedeniyle kansere karşı koruduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir Bu sağlıklı meyveyi tadı çok ekşi olduğundan dolayı sizde yiyemeyenler arasındaysanız onu iftar sofralarınız için buz gibi bir şuruba dönüştürmeye ne dersiniz? Sağlık ve serinliği yaşayacağınız o nefis Kızılcık Şurubunun işte tarifi… Malzemeler • 1 kg kızılcık • 2 su bardağı su • 2 limon • 1 kg toz şeker Yapılışı 1 Kızılcıkları yıkayın ve kevgirin içinde iyice bastırarak ezip suyunu süzün 2 Ezdiğiniz kızılcıkların suyuna tozşeker ve suyu ekleyerek koyu şurup haline getirin 3 Hazırladığınız bu karışıma limon suyu ilave edip kaynatın ve soğumaya bırakın 4 Servis yapacağınız zaman dilediğiniz miktarda su ekleyip soğuk servis edin Avakado Rüyası Kullanılan Malzemeler : 50gr muz (1/2) 100 gr avakado (1/2) 300 ml elma suyu Yapım Şekli Avokado, muz ve elma suyunu mikser yardımıyla püre haline getirin Kırmış olduğunuz buzlarla servis yapın Böğürtlenli Shake Kullanılan Malzemeler : 1 Su bardağı böğürtlen 2 Çorba kaşığı çikolata sosu 1 çay bardağından biraz az suyla eritilmiş nescafe 1 çay bardağı süt 1 çay bardağından biraz fazla çikolatalı süt 15 Su bardağı vanilyalı,kaymaklı veya cappucinolu dondurma Yapım Şekli : Tüm malzemeyi mikserle çırpın Bardağa doldurduktan sonra üzerini çırpılmış krem şanti ile süsleyerek servis yapın Cazibe Kullanılan Malzemeler: Yarım su bardağı su (maden suyu) 2 su bardağı portakal suyu 1 bardak üzüm suyu 50 gr ahududu 3-4 buz parçası Yapım Şekli : *Ahududuları robotta püre halinde ezin 2-3 buz parçası, ahududu ezmesi, üzüm ve portakal sularını su shakera alıp karıştırın * Kadehe koyun soğuk olarak servis yapın Karanfilli Erik Suyu Malzemeler: Yarım kg kırmızı erik 3-4 adet karanfil Yarım su bardağı toz şeker Su Hazırlanışı: Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartıphttp://, tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpip, karanfilleri ekleyin Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın Kaynayınca altını kapatıp, ılınmaya bırakın Bir tencereye süzgeç koyup erik suyunu döküp ezerek suyunu çıkartın Süzgeçte kalan posayı alın Tencereye çıkan suyu koyu ise su ilavesi yapın 4 Şekerini kontrol ederek cam şişeye koyup soğutup servis yapın Ihlamurlu Limonata Malzemeler: Bir avuç kadar kuru ıhlamur 1 su bardağı su 1 adet limon 1 çay bardağı toz şeker 5-6 adet buz Hazırlanışı: Demliğe suyu koyup kaynatın İçine ıhlamuru atıp ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın Süzgeçten geçirip bir bardağa alın Şekeri ilave edip karıştırın Limonu sıkıp ıhlamura ilave edin Soğutup veya içine buz parçaları ekleyip soğuk servis yapın Evde Gazoz Yapımı Malzemeler: · Limon Tuzu · Maden Suyu · Su · Şeker · İsteğe bağlı olarak limon Suyun içinde Limon Tuzunu ve şekeri eritin Üstüne bir miktar Maden Suyu atın Köpürecektir İsteyen limon sıkarak tatlandırabilir Başka Şekilde Ev Yapımı Gazoz Malzemeler: Bir şişe Maden Suyu için yarım limon kabuğu rendesi ve suyu, bir yemek kaşığı şeker, bir kaç yaprak taze nane Yarım maden Suyu ve diğer tümhttp://, malzemeler blender'a konur, çekilir Bardağa alınır ve kalan maden Suyu ilave edilir Maden Suyunun kalanının sonradan ilave edilmesinin nedeni karıştırırken asidinin kaybolmasını önlemek için Daha fazla miktarda da yapabilirsiniz Maden Suyunu az tutun sonra karıştırıp bardaklara bölün Ayrıca nar yada portakalla da yapılabilir Biraz taze zencefilde hoş bir tat verir Kivi Gazozu Kivi gazozu ile hem sakinleşin, hem gençleşin sonra da (tarifteki kividen bir tatlı kaşığı çalarak) cildinizi canlandırıp, bu güzel güne ışıl ışıl merhaba deyin Malzemeler: · 6 adet olgun kivi, · 1 şişe maden suyu , · 1 adet taze sıkılmış limon suyu, · yeteri kadar basit şurup, · yeteri kadar buz Hazırlanışı: · Basit şurup: 1 su bardağı su ile 1 su bardağı şekeri, şeker eriyene kadar kaynatın Soğuduktan sonra kullanılmaya hazırdır Basit şurubu bir kavanozda buzdolabında bir hafta saklayabilirsiniz · Kivileri katı meyve sıkacağında sıkın Bir sürahi içinde kivi suyunu, limon suyunu ve dilediğiniz kadar basit şurubu iyice karıştırın · Hazırladınız meyve suyunu bol buz koyduğunuz kokteyl bardaklarına koyduktan sonra, köpürmesi için maden suyu ekleyin ve bir dilim kabuklu kivi ile süsleyerek bekletmeden (meyvenin vitamin değerini kaybetmemesi için) servis edin Dikkat edelim! · Basit şurubu tatlandırmak için kullanıyoruz Miktarını istediğiniz gibi ayarlayın Şekerle aranız yoksa, basit şurubu hiç eklemeyin · Hazırladığınız karışımı servis etmeden önce iyice karıştırın · Kivinin çekirdeklerini istemiyorsanız, kivileri sıktıktan sonra tel süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın · Maden suyunu tam servis sırasında ekleyin |
|