Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gelir, iyi, meyve, meyvelerin, neye, sirlari

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)




Hangi meyve neye iyi gelir?

Sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu belirten Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr Ender Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurguluyor

Jay Kordich adlı Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı

Reçetelerini “Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri” adlı kitapta toplayan Jay Kordich’in hastalıklar için önerdiği karışımlardan bazıları:

İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir Cinsel güce yardımcıdır

Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder

Kayısı: Kan yapıcıdır Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır

Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır Yorgunluğa ve ishale birebirdir

Vişne: Mineral ve vitamin deposudur Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir

Greyfurt: Sindirimi uyarır Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür

Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder

Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır

Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler Karaciğeri temizler Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir

Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir

Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir Böbreği temizler

Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür

Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır

Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir

Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir

Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır

Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır

Havuç: Enerji verir Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder

Salatalık: Kasları gençleştirir Deri hücrelerine elastikiyet verir

Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır

Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır

BAŞ AĞRISINA KARŞI : ELMA İLE KEREVİZ

Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın

Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın

Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu

Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu

Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu

İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu

Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu

Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir

Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur

Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu
Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder

Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu

Boğaz ağrıları: Turp + limon

Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu

Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu

TÜKETİRKEN BUNLARA DİKKAT

Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmeli
Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar
Sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerekir
Meyveleri tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilin Hastalığın geldiği aşamayı gören doktorların “İyileşmesi mucize olur” dediği Kordich, taze meyve - sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi



Alıntı Yaparak Cevapla

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)

Eski 10-19-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)




bogaz iltihabina kapilanlar:

sicak yiyeceklerden kacinin
Türklerin ve bicok insanin yaptigi hatalardan biridir bu Bogaz iltihabi oldugunda
hemen sicak corbaya sarilir Sicak yiyecekler iyilestirmek yerine aksini yapiyor
soguk yiyecekler (dondurma vb) bogaz iltihabina sifa


Alıntı Yaparak Cevapla

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)

Eski 10-19-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)




way derenim harikasın yine sn burayadamı üyeydin ya hiç haberim yoktu neyse emegine saglık cnm






Alıntı Yaparak Cevapla

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)

Eski 10-19-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)





AYVA

Mayhoş, sulu ve sert olan limon ayvası ile, tatlı daha yumuşak fakat sulu olmayan ekmek ayvası olmak üzere iki çeşidi vardır Çiçekleri zamanında toplanıp gölgede kurutularak saklanır
Vitamin mineral ve şeker açısından zengin besleyici bir meyvedir Meyvesi taze olarak kullanılır C vitamini yönünden çok zengindir

*Sindirim sistemi içinde faydalıdır Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir Ayva suyu içilirse mideye kuvvet verir hazım etmeyi kolaylaştırır ve ishali keser, dizanteri hastalığının tedavisinde kullanılır -Ayva şerbeti yada yapraklarının haşlanarak suyu içilir Ayva suyu kabızlığa iyi gelir

*Kusmayı, kan kusmayı, ağızdan su gelmesini önler, bu durumda ayva olduğu gibi yenir Zatüre ve kan tükürmelerinde de ayva suyu içilir
*Kanı temizler karaciğerin çalışmasını düzenler Safra salgısını arttırır
*Şurubu ile gargara yapılırsa boğaz iltihaplarını iyi gelir, ağız kokusunu giderir Yine kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesiyle elde edilen sıvıyla yapılan gargara boğaz iltihabına iyi gelir- Gargaradan sonra hemen tükürmeyip ağızda bir müddet bekletilmesi gerekir Çekirdeği, boğazdaki ağrıları, gıcık ve kızarıklıkları giderir Ses kısıklığı ve öksürüğe iyi gelir, göğsü yumuşatır; Ayvanın çekirdekleri alınıp su ve sütle kaynatılır suyu sıcak sıcak içilir 40gr Ayva çiçeği 1 litre suda çay gibi kaynatılıp, yemek aralarında ılık olarak birer çay bardağı içilirse öksürüğe iyi gelir

*Merhemi deri hastalıklarına, yanmalara ve göz iltihabına karşı kullanılır Bronşit ve verem hastalığının tedavisinde kullanılır

*Çarpıntıyı önler Kalbe kuvvet verir ve kalpteki sıkıntıyı giderir, zihni berraklaştırır; Ayvanın çiçekleri bal ile macun yapılıp yemeklerden sonra birer kaşık yutulursa dimağa ve kalbe kuvvet verir
*Basur memelerinin iltihabını kuruturAyva yaprağı kaynatılıp içilir veya basura sürülürse kanamayı keser
*Sütten kaynaklanan meme şişkinliğinde ve sancılarda ayva bal ile birlikte pişirilerek lapa haline getirilir memenin üzerine konur
*Afrodizyaktır Ayvadan şerbet yapılıp içilir

*El-ayak, dudak, çatlaklarını geçirir, egzama ve deri hastalıklarına iyi gelir merhemi yapılıp kullanılır İki ayvanın çekirdeği bir fincan suda kaynatılıp, günde birkaç kez çatlaklar pamukla silinirse iyi gelirYanmalarda ve göz iltihaplanmalarında, çekirdekleri kaynatılarak elde edilen merhem sürülür
*Yüz ve boyun kırışıklıklarında,
*Cilt için; etlice soyulan bir ayvanın kabuklarını bir su bardağı tuvalet ispirtosunda bir hafta bekletilir Bir şişeye süzülür, bu losyon özellikle yağlı ciltlerin temizliğinde yararlıdır
-Ayva kabukları etlice soyulur, cilt bu taze kabuklarla iyice ovulur, sonra 15 dakika beklenir Kabuklardaki vitamin cildin gözeneklerinden işleyecektir Sonra yüz soğuk suyla yıkanır Aynı işlem el güzelliği içinde yapılabilir

*UYARI: Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar dikkatli yemelidir Ayvanın genelde çiğ yenmesi tavsiye edilmez reçel yada kompostosu tercih edilmeli






Eğer kesmece karpuz alacaksanız içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edin Çekirdeksiz karpuz alıyorsanız dikkat edin Çünkü çok fazla beyaz çekirdek karpuzun olgunlaşmadan toplandığını gösterir

Karpuz bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerir İçerdiği yüksek potasyum kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenler ve bağırsak kanserini önlemede de rol oynar Karpuz çekirdekleri de içinde bulunan Cucurbocitrin adlı madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur Yağ ve kolestrol içermediğinden ve kalorisi de düşük olduğundan yaz aylarında yapılan diyetlerde özel bir yeri vardır



Portakal, besin değeri yönünden zengin ve sevilen bir meyvedir Önemli bir askorbit asit kaynağıdır Vitamin özellikle C vitamini yönünden oldukça zengin olan portakal, soğuk algınlıklarında, nezle ve griplerde birebirdir Genelde kabukları soyularak yenilen portakalın suyu da kendisi kadar yaygın tüketilir Doğal haliyle içildiği gibi alkollü ve alkolsüz kokteyllerde de kullanılan meyve sularından biridir Çok sayıda keseciklerle dolu olan kabuğundan parfüm, şeker sanayilerinde yararlanılır, serinletici içitlerin yapımında uçucu yağları çıkarılır

Portakal, besin değeri yönünden zengin ve sevilen bir meyvedir Önemli bir askorbit asit kaynağıdır Vitamin özellikle C vitamini yönünden oldukça zengin olan portakal, soğuk algınlıklarında, nezle ve griplerde birebirdir Genelde kabukları soyularak yenilen portakalın suyu da kendisi kadar yaygın tüketilir Doğal haliyle içildiği gibi alkollü ve alkolsüz kokteyllerde de kullanılan meyve sularından biridir Çok sayıda keseciklerle dolu olan kabuğundan parfüm, şeker sanayilerinde yararlanılır, serinletici içitlerin yapımında uçucu yağları çıkarılır

Fransızların portakallı ördeğini bilmeyenimiz yoktur Çiğ haliyle tüketilmesinin yanısıra reçeli , konservesi yapılan portakal günümüz mutfaklarında çokça kullanılan bir lezzet halini almıştır Pasta, tatlı , reçel yapımında kullanılan portakal, özellikle Fransız mutfağında ve kümes hayvanlarıyla pişen yemeklerde çokça tercih ediliyor






Gerçek anlamda bir C vitamini fabrikası olan çileğin 100 gramındaki Kalori miktarı 37 cal,Vitamin-C 59 mg,Karbonhidrat 84 g, B-vitamin 09 mg, Kalsiyum 21 mg, Fosfor 21 mg,Demir 10 mg, Sodyum 1 mg ve Potasyum 164 mg dır
Yüksek tansiyona ve artrit hastalığına karşı kullanılan meyve, idrar torbasından kaynaklanan rahatsızlıkların da dermanı Kandaki asit oranını dengeleyen çilek, ayrıca çilek maskesi ile (50g çileğin az miktarda taze süt ile karıştırılıp elde edilen krem yüze sürüldükten 15 dakika sonra temizlenir) derimizin canlı rengine kavuşmasındada önemli rol oynamaktadır

Diğer bir çok meyve türünün henüz pazara sürülmediği aylarda pazarda bulunabilmesi, albenisi ve C vitamini içeriğinin oldukça yüksek oluşu, lezzetli, vitamin ve mineral maddece zengin, taze tüketimi yanında işlenerek ya da dondurularak kullanılan ve gün geçtikçe aranılan bir meyve olması nedeniyle son yıllarda geniş bir tüketiciye hitap eder olmuştur Ara ziraat olarak yetiştiriciliği gibi, diğer ürünlerin sınırlı yetiştiği yamaç ve dağ köylerindeki arazide de yetiştirilebilmektedir Değişik iklim ve toprak karakterleri yönünden ülkemiz çilek yetiştiriciliğinde önemli bir potansiyele sahiptir






Alıntı Yaparak Cevapla

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)

Eski 10-19-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)




Her mevsimin kendine has meyvesi vardir
Ve her meyve mevsiminde tüketilmelidir


Alıntı Yaparak Cevapla

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)

Eski 10-19-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)




KALP iyi gelecek bitkiler

KALP
Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok önemli
Kepekli Ekmek: Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdırGünde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir
Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyorİçerdiği ellegic asit, vücudu kansere karşı korurken,kiraz kalp damarlarındaki normal bir kan dolaşımını sağlar Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürürGünde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor
Çikolata: E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür Günde en fazla 1 çikolata yiyin
Elma: Günde 5 adet yiyin
Mısır Gevreği: Günde 1 tabak yeterli
Salatalık: Diyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolesterolü düşürür Kalbi güçlendirir Unutmadan ekleyelim Salatayı soymadan yiyin Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğu ile derisi arasında bulunuyor
Yumurta: Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir En önemli özelliği, kolesterol oranını düzenleyen lesitin maddesi içermesi Tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz
Sarımsak: Mutfağınızdan eksik etmeyin En az 1000 doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye yaralıAncak hamileler dikkat olmalı Aşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol açar Günde bir diş yeter
Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar
Kavun: Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15'ini karşılar Kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir
Süt:Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposu Çocuk ve genç ve hamilelerin günde en az yarım litre süt içmesi tavsiye ediliyor
Şeftali: Bir şeftali, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar Sindirimi kolay olan meyvanın koyu renklilerini tercih edin Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi, kalp ve kansere karşı faydalıdır
Pirinç: E ve B12 dışında tüm B vitaminleri ve potasyum içerir Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdırKolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir
Tuz: Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler Mide kanseri, kemik erimesi, kalp sorunlarına bire birdirİngiliz Sağlık Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu, aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı
Çay: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz İngilizler, özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor
Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler Anemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içerir Birçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur Bir konserve ton balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor
Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur
Karpuz: Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın %80'nini karşılarsınızİçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.