Zihin Ve Beden Yorgunluğu İçin Karanfil |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zihin Ve Beden Yorgunluğu İçin KaranfilZihin ve beden yorgunluğu için karanfil Zihin ve beden yorgunluğu için karanfil çayı yapılışı Cezveye 1 su bardağı su konur, kaynamakta olan suyun içine 7 – 8 tane karanfil atılır, kısık ateşte 4 dakika daha , kaynatılır ve ateşten alınır Süzüldükten sonra, soğutmadan sıcak olarak yudum yudum içilir Genelde akşam yemeklerinden sonra 20 gün kadar kür halinde uygulanması tavsiye edilir 10 günlük bir aradan sonra tekrar uygulanabilir Başka Bir Karanfil Çayının Yapılışı Malzemeler: Karanfil tomurcuğu, Kuşburnu, Çitlenbik Hazırlanışı: Kaynar suyun içine yarım tutam kuşburnu, çitlenbik ve bir t,utam karanfil tomurcuğu atılır10 dak Kaynatıldıktan sonra şekerle tatlandırılarak içilir“Hıçkırığı gidermekte, iştahı açmakta, dimağı kuvv etlendirmekte etkin yararları vardır Aynı zamanda şiddetli baş ağrılarını gidermekte ve uyuyamayan kimselerin rahat uyumalarını da sağlar” Çürüklere Karşı Yararlı… Esasında yemeklerden sonra ağzımıza atacağımız karanfilin ağızda çürüklere yol açan bazı mikroplar üzerinde etkili olduğu (Porphyromonas gingivalis, Prevotella intermedia), ağzımızda bunların gelişimini önlediği deneysel olarak da ortaya konulmuş Burada bir hususu belirtmekte yarar görüyorum; yapılan çalışmada bu mikropların gelişmesini önleyen madde sanıldığı gibi karanfil yağında bulunan bileşenler değil, fenolik maddeler (kempferol ve mirisetin) bulunmuş Dolayısıyla kurutulmuş karanfil çiçeklerinin doğrudan ağızda tutulması daha yararlı olabilir Karanfilin bu antiseptik özelliğinden diş macunu ve gargaralar içerisinde dc yararlanılıyor Diş çürüklerinde etkisini “yerel anestezik” olarak ağrıyan kısım uyuşturularak ağrının daha dayanılabilir hale gelmesini sağlayarak gösteriyor Bu amaçla karanfil yağının içerisinde bulunan bileşenlerden sadece beta-karyofilen’in etkili olduğu tespit edilmiş Karanfille ilgili kayıtlarda diş ağrısını giderici etkisi yer almakla beraber, ağrı kesici etkisinin bulunup bulunmadığı konusunda yapılmış herhangi bir bilimsel çalışmaya rastlamadım Karanfil ,yağının diş çürüklerine yol açan mikroplar haricinde diğer birçok mikroorganizma üzerinde etkili olduğunu gösteren çok sayıda çalışma mevcut Bir çalışmada karanfil ve biberiye yağlarının karışım halinde uygulanmasıyla çeşitli mikroorganizmalar (gram pozitif ve gram negatif) üzerinde daha da etkin hale geldiği bildiriliyor Bir başka önemli bulgu da karanfil yağının ve içerisindeki temel bileşen olan öjenolün dermatofit enfeksiyonlarına yol açan mantarlar (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum) üzerinde gözlenen kuvvetli etkisi Dermatofitler, en belalı mantarların başında geliyor; deri üzerinde bilhassa ayak tırnaklarında yerleşerek tırnağın kalınlaşmasına ya da saçlı deriye bulaşarak saç dökülmesine yol açanları en sık görülenleri |
|