|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aylarında, besinler, faydalı, kış, tüketilmesi |
![]() |
Kış Aylarında Tüketilmesi Faydalı Besinler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kış Aylarında Tüketilmesi Faydalı BesinlerKış aylarında tüketilmesi faydalı besinler Kış aylarında tüketilmesi faydalı besinler Kış aylarının gelmesiyle birlikte vücut direncimizi kaymetmememiz için bu 8 yiyeceği kesinlikle tüketmemiz gerekiyor… Beslenme Ve Diyet Uzmanları Kış ayının gelmesi ile birlikte mevsimine göre meyve ve sebze tüketimine ilişkin açıklamalarda bulundu ![]() ![]() ![]() KARNABAHAR: Enfeksiyon önleyici ve antibakteriyel özellikleri olan karnabahar, kronik idrar yolları enfeksiyonları için bilinen en iyisebze ![]() ![]() ![]() ![]() PORTAKAL: Kış meyvesi denilinceilk akla gelen portakal içerdiği C vitamini ile soğuk algınlığı ve gribe karşı iyi bir koruyucudur ![]() ![]() ![]() LAHANA: Düşük kalorili olması, idrar söktürücü özelliğiyle vücuttaki fazla ödemi atması ve toksin atıcı özelliğiyle vücutta biriken zehirli maddeleri arındırması lahanayı diyet yapanların favorikış sebzelerinin arasına sokmaktadır ![]() ![]() ARMUT: B vitaminlerinden, bakır, potasyumdan zengin olan bir meyvedir ![]() ![]() ![]() PIRASA: Pırasanın böbrek taşı oluşumunu engelleyici etkisi bulunmaktadır ![]() ![]() ELMA: İçeriğinde bulunan B grubu vitaminleriyle sinir sistemini destekleyen elma, C ve E vitaminleriyle de bağışıklık sistemini destekler ![]() ![]() ISPANAK: A, C vitaminleri, folik asit ve demir yönünden zengin olan ıspanak grip ve soğukalgınlığına karşı koruyucudur ![]() ![]() ![]() ![]() NAR: Nar gerçek bir antioksidandır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|