Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aylarında, besinler, faydalı, kış, tüketilmesi

Kış Aylarında Tüketilmesi Faydalı Besinler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kış Aylarında Tüketilmesi Faydalı Besinler




Kış aylarında tüketilmesi faydalı besinler

Kış aylarında tüketilmesi faydalı besinler

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vücut direncimizi kaymetmememiz için bu 8 yiyeceği kesinlikle tüketmemiz gerekiyor…

Beslenme Ve Diyet Uzmanları Kış ayının gelmesi ile birlikte mevsimine göre meyve ve sebze tüketimine ilişkin açıklamalarda bulundu Ortaç ’’Üstelik mevsim sebze meyveleri o mevsime özgü hastalık ve yakınmalara şifa kaynağıdır’’ Dedi Beslenme Ve Diyet Uzmanı Nihan Ortaç Kışın daha çok tüketilmesi gereken meyve sebzeleri içerdiği özelliklerine göre şu şekilde sıraladı;

KARNABAHAR: Enfeksiyon önleyici ve antibakteriyel özellikleri olan karnabahar, kronik idrar yolları enfeksiyonları için bilinen en iyisebze Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir besindir A, C, B1 veB2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir minerallerini içerir Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığı önler ve vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur

PORTAKAL: Kış meyvesi denilinceilk akla gelen portakal içerdiği C vitamini ile soğuk algınlığı ve gribe karşı iyi bir koruyucudur Karaciğer çalışmasına yardımcı olan portakal kanı da temizler Cilt sağlığı içinde birçok faydası olan portakal C vitamini, B vitamini, potasyum, kalsiyum ve magnezyum açısından da zengindir

LAHANA: Düşük kalorili olması, idrar söktürücü özelliğiyle vücuttaki fazla ödemi atması ve toksin atıcı özelliğiyle vücutta biriken zehirli maddeleri arındırması lahanayı diyet yapanların favorikış sebzelerinin arasına sokmaktadır Lahana aynı zamanda A, B ve C vitaminlerindene zengindir

ARMUT: B vitaminlerinden, bakır, potasyumdan zengin olan bir meyvedir İçeriğindeki posa sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık oluşumunu engeller Kalp damar sağlığını güçlendiren armut aynı zamanda kolesterolün düşmesine de yardımcı olur

PIRASA: Pırasanın böbrek taşı oluşumunu engelleyici etkisi bulunmaktadır Kan basıncını düşürerek felç ve kalp krizi riskini azaltan pırasa aynı zamanda iyihuylu kolesterolün (HDL)yükselmesine, kötü huylu kolesterolün(LDL) düşmesine katkı sağlamaktadır

ELMA: İçeriğinde bulunan B grubu vitaminleriyle sinir sistemini destekleyen elma, C ve E vitaminleriyle de bağışıklık sistemini destekler Özellikle kabuklarıyla birlikte tüketildiğinde bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık problemini giderdiği gibi, içeriğindeki pektinle ishalin giderilmesinde de etkindir

ISPANAK: A, C vitaminleri, folik asit ve demir yönünden zengin olan ıspanak grip ve soğukalgınlığına karşı koruyucudur Özellikle çiğ tüketimi kabızlık problemlerinin önüne geçmektedir Ispanağın protein miktarı diğer sebzelere göre biraz daha yüksektir Ancak ıspanak yüksek oranda oksalat içermektedir ve gut hastalığı olan bireyler tüketim miktarları konusunda dikkatli olmalıdırlar

NAR: Nar gerçek bir antioksidandır Bağışıklık sistemini güçlendirerek gribe ve soğukalgınlığına karşı mükemmel birkoruma sağlar Potasyum, lif, C vitamini ve niasin içerir Nar aynı zamanda kolesterolün düşürülmesinde yardımcı olur



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.