![]() |
Mısırın Bu Faydakarı Hiç Bilinmiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mısırın Bu Faydakarı Hiç BilinmiyorMısırın bu faydakarı hiç bilinmiyor ![]() Mısır dünyanın en popüler ve çok yönlü sebzelerinden biridir ![]() ![]() Atıştırma, çorba, ana yemek ve salatalarda kullanılır ![]() ![]() Uzmanlar anavatanı Güney Amerika olan ve günlük yaşantımızda salatalardan pilavlarımıza kadar kullandığımız mısırın sağlık açısından da oldukça yararlı bir besin olduğunu belirtiyor ve sağlığına önem verenlerin bol, bol mısır tüketmesi tavsiyesinde bulunuyor ![]() Mısır tam bir vitamin deposudur ![]() ![]() ![]() Düşük yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir ![]() ![]() ![]() Mısırın Sağlığa Faydaları ve İyileştirici Yönleri: Bir bardak mısır günlük lif ihtiyacının yaklaşık % 23′ünü karşılayacak kapasitededir ![]() ![]() Mısırda hem çözünen hem de çözünmeyen lif bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() Mısırın sağlığa katkısı sadece lifli olması boyutunda değildir ![]() ![]() Mısır, folat, aminoasit ve B vitamini açısından da zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() Şu hesaplanmıştır ki folatın günlük değerinin % 100′ünün alınması halinde bu sadece kendi başına her yıl itibari ile muzdarip olunan kalp krizi sayısını % 10 itibari ile geriletebilir ![]() Mısırda bol miktarda magnezyum bulunur ![]() ![]() Mısır vücutta oksijen ve besinlerin dağılımını iyileştirir ![]() Çalışmalar göstermiştir ki magnezyum eksikliği sadece kalp krizi ile ilişkili olmayıp fakat kalp krizinin hemen akabinde yeterli magnezyumun yoksunluğu kalbe serbest radikal hasarını kolaylaştırır ![]() Bu itibarla kısmen gevşetici etkileri ile birlikte, mısırda bulunan magnezyumun ![]() ![]() ![]() Kanserle savaşır: Akciğer kanseri , riskini azaltan antioksidan özelliklere sahip karotenoid içerir 8 yıl boyunca mısır yiyen kişilerin kanser olma riskinin % 27 azaldığı izlendi ![]() ![]() ![]() Anemiyi engeller: Mısırdaki B12 vitamini ve folik asit, demir eksikliği sonucu oluşan kansızlığı önler ![]() ![]() ![]() ![]() Beyni besler: B1 vitamini, beynin temel fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlar, bilişsel görevlerini bildirir, enerji sağlar ve gıda dönüşümü için idealdir ![]() ![]() Gözlere iyi gelir: Beta karoten ve folat sayesinde yaşa bağlı dejenerasyonu geciktirir ![]() ![]() ![]() Şeker hastalarına iyi gelir: Diyabet gıda piramidinde, hububat, bezelye, patates ve fasülyenin yanında, mısır nişastası olarak kullanılabilir ![]() ![]() Cilde faydalıdır: Mısır özü yağı zengin bir linoleik asit kaynağıdır ![]() ![]() ![]() Gebelikte kullanılır: Hamile kalmak için , yeterli miktarda folat gerekir, o da mısırda bulunur ![]() ![]() ![]() Bağırsak ve karaciğer fonksiyonlarını düzenler ![]() Mısırın yüksek lifli içeriği bağırsak geçişini destekler, kollesterol seviyelerini geriletir ve bağırsak fonksiyonlarını iyileştirir ![]() Diüretiktir: Düzenli olarak yenilmesi eliminasyonu kolaylaştırması yoluyla sıvı birikimini elimine etmeye yardım eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaşıntıyı azaltır: Hafif kaşıntıya böcek sokmasına bağlı hafif kaşıntıyı rahatlatmak üzere bir miktar suda çözünmüş az bir miktar mısır nişastasını direkt olarak birkaç dakika süre ile deriye uygulamak üzere lapa halinde uygulayın; suçiçeği gibi çocukluk hastalıklarının sebep olduğu kaşıntılar durumunda ılıklı su banyosuna bir tutam mısır nişastası ekleyin; 15 dakika civarında bir banyo bu hastalıklar sebebi ile ortaya çıkan rahatsızlığı geçici olarak geriletecektir ![]() İshali tedavi eder: Mısır bağırsak geçişini iyileştirirken diğer yandan ,ishali birkaç saat içerisinde durdurmanın etkili yoludur ![]() ![]() ![]() Böbrek fonksiyonlarını destekler: Böbrek fonksiyonu gerilediğinde ya da azaldığında, bir kupa kaynamış suya bir küçük tutam mısır püskülü ekleyin; 20 dakika boyunca karıştırın sıkın ve bir tatlı kaşığı ile sıcak olarak için ![]() |
![]() |
![]() |
|