![]() |
Son mektup... |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Son mektup...Öldükten sonra da İnce bir yağmur gibi çiseliyecek Sevgilimle kardeşimin ihaneti Toprağımın üstüne (Geniş bir bostanın saz kaplı çatısından gece yıldızları seyrettiğimiz bağ evindeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben artık Yazışmalardaen bıktım Bir süvari atını ister çeksin Yol kenarına, İsterse poyrazdan korunmuş O serin kayalarda Seni düşleyim ![]() Böyle bozuk havalarda Gelir, Koyu kızıl akşamlara Sonbahar düştü düşecek diyeyim ![]() (İzmir'de akşam oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben artık, Yazışmalardan bıktım Ağzımda kestanelerin keskin tadı Ellerimde sabun kokuları Her saniye seni yaşamaktan Ve bahardan Şaşkına döndüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben artık, Vurgun ağzı Tipinin birdenbire bastırdığı Çorak topraklara bile Özenir oldum ![]() (Yaldızlı kumlara uzanıp, utanç dolu bir türküyü çağırıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz daha zorlayabilsem kendimi, gözlerim bulanmasa, ellerim titremese dursa, acıkan bir gövde, bir yürek olmasa ![]() ![]() ![]() Çifte su verilmiş çelikten olsa Bölünür ortasından Bu denli acıya dayanmaz yürek ![]() En yumuşak, en sert Ve en edepsizi yeryüzünün Yapışmış elleriyle İki ucu keskin bir bıçağa Antika mozaiği oyar gibi Kazır gibi onu lahitten Bozuyor günün rengini (Bu kadar yanıbaşımda, bu kadar yakınımda bir ceza taşımak, ömürlerce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana Verdiklerim değil Geri alacaklarım Susadığım zaman yalnızca Sevmek en güzel tutku Bilinmese de, düşülse de En yüksekten Kafamdan ışıklı geceyle En büyük durak diye sende yaşamak Bir yaz boyu, bir güz boyu Ömür boyu (Sıska bir söğüt altında azıklarımızı çıkardık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerim benziyor Son kaçırdığı treni Hala bekleyen İstasyonda Gözleri dumanlı Başı sevdalı Yaşlı yolcuya -Usu öyle karışık- (Her susuş bir yalnızlığa karşıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilmiş ol ki bu ne acıdır, ne katı bir mutsuzluk ![]() ![]() ![]() ![]() Korkuyla tutuşup, telaşla yanıp, hızla geçti yanımdan ![]() ![]() ![]() ![]() Sus Masmavi bir ay açıyor Bak yörene Yeniden doğabilirsin |
![]() |
![]() |
|