Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Dometesli Pilav - 15 su bardağı pirinç - 1 büyük domates - tuz - 2 çorba kaşığı margarin Nasıl Hazırlanır? Domatesleri rendeleyip, tencereye döktüğünüz yağ ile birkaç dakika kavurunuz Tencereye su ve tuz ilave ediniz Kaynadıktan sonra içine pirinci atınız Minik kabarcıklar oluşunca hafif ateşe koyup karıştırınız Dibi tutmaya yakın indiriniz Domatesli pilavınız servise hazır |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Fırında Patates (9 aydan itibaren) - 2 adet patates - 15 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir - tatlı kırmızı biber - mısır yağı - tuz - biber Nasıl Hazırlanır? Patateslerin kabuklarını soyup ince halkalar şeklinde kesin Fırın tepsisini yağlayıp, kestiğiniz patates halkalarını boşluk bırakmaksızın bitişik olarak dizin Patates halkalarının üzerine kaşar peyniri rendesi ile baharatları eşit miktarda dağıtın Fırını 200°C dereceye getirip, patateslerin üzeri kızarana kadar pişirmeye bırakın Köfte veya et yemekleriyle beraber de bu güzel yemeği servis yapabilirsiniz |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Süzme Mercimek Çorbası - 8 su bardağı et suyu - 4 kahve fincanı yeşil mercimek - 4 kahve fincanı un - 5 çorba kaşığı tereyağ - tuz - biber [size="2">[color="]Mercimeği ayıklayıp, yıkayın Üzerini örtecek kadar su ilavesi yaptıktan sonra hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin Azar azar kaynar et suyu ilave edin, süzgeçten geçirin Unu yağla 1-2 dakika kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin Tuz ve biber ekleyip, sürekli karıştırarak on dakikaya yakın kaynatın Küp şeklinde kesilmiş kızarmış ekmek parçacıklarıyla servis yapmanızı tavsiye ederiz[/size] |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Sebzeli Kanepe Malzemeleri (9 - 12 aylar) - ekmek - kabak - havuç - patates - enginar - yeşil fasulye - bezelye - brokoli - kereviz [size="2">[color="]İnce kesilmiş ve küçük parçalara ayrılmış ekmeğin üzerine; evde kabak, havuç, patates, enginar, yeşil fasulye, bezelye, brokoli, kereviz haşlayarak püre haline getirdikten sonra sürerek kanepe gibi verebilirsiniz Bu tarifi Sebzeli Kavanoz Mamaları ile de hazırlayabilirsiniz[/size] |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Peynirli Kabak Dolması - 6 dolmalık kabak - 250 gr peynir rendesi - 1/2 bardak süt - Haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis - Dereotu - Tuz Nasıl Hazırlanır? Kabakların başları kesilip içleri çıkartılır Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir Peynir rendesi, süt, dereotu ve isteğe bağlı olarak kuşbaşı et - salam - sosis etlerinden tercih edilen karıştırılıp kabakların içi doldurulur Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde fırına verilir Peynir eriyince kabak dolmanız sıcak servise hazırdır |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Kremalı Sebze Çorbası - 50-75 gr sebzeli kavanoz maması - 100 ml hazırlanmış devam biberon maması - İsteğe bağlı olarak 2-3 yemek kaşığı - Tahıllı Ek Besin [size="2">[color="][/size]Kullandığınız Devam Biberon Mamasından 100 ml hazırlayın Bir kasenin içerisine önce herhangi bir çeşit Sebzeli Kavanoz Mamasının yarısını koyun ve üzerine yavaş yavaş karıştırarak hazırlanmış Devam Mamasını ilave edin Sebze çorbanız hazır Dilerseniz bu şekilde yapmış olduğunuz Kremalı Sebze Çorbası’nın içine 2-3 yemek kaşığı Tahıllı Kaşık Maması ilave ederek besleyici değerini artırabilir ve daha koyu kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz Sebzeli Kavanoz Mamasını kullanmadan önce benmari usulü (sıcak su dolu kabın içerisinde bekleterek ) ısıtırsanız, lezzeti daha güzel olacak, bebeğiniz daha severek tüketecektir |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Patlıcanlı Ravioli(Yetişkinler için) - 1 paket hazır Ravioli - 5-6 su bardağı su - 1 tatlı kaşığı tuz ------------------------------- - 2 adet orta boy ince gövdeli patlıcan - 1 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 diş sarmısak - 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen veya 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 1/2 su bardağı parmesan rendesi (veya eski kaşar rendesi) Nasıl Hazırlanır? Geniş ve derin bir makarna tenceresine su ve tuz koyun Su iyice kaynamaya, fokurdamaya başladığında raviolileri ekleyip, 8-9 da kika kadar haşlayın Zaten pişen ravioliler hemen suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır Hemen süzdürüp, geniş bir tabağa yerleştirin Artık haşlanmış raviolilerin üzerine hazırladığınız sosu kaşıkla gezdirip, en üstüne de rende peynirinizi serpiştirip, servise sunabilirsiniz Sosu hazırlamak içinse patlıcanları alacalı, yani bir sıra soyup, bir sıra soymadan hazırlayın, diklemesine dört uzun parçaya bölün Sonra bu uzun parçaları bir kesme tahtasının üzerine yerleştirip birer santimlik dilimler halinde kesin Sarmısakları “dövün” ya da çok ince ince doğrayın Geniş tavanıza yağı koyup, erir erimez sarmısakları katıp, 1 dakika kadar tadının yağa iyice geçmesi için kavurun Sonra da patlıcanları ekleyip, 8-10 dakika kadar karıştırarak kızartın Tuz, biber ve fesleğeni ekleyip, altını söndürün Sosunuz hazır |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Kahvaltı - 150 ml Devam Biberon Maması - 2-3 yemek kaşığı Tahıllı Ek besin - 1/8 Haşlanmış yumurta sarısı - 1 tatlı kaşığı pekmez - 1/2 kibrit kutusu kadar akşamdan suda bekletilerek tuzu alınmış beyaz peynir Nasıl Hazırlanır? 150 ml Devam Biberon Maması içine Tahıllı Kaşık Mamasını; haşlanmış yumurta sarısını; beyaz peyniri ve pekmezi ilave ederek iyice karıştırın (Yumurta sarısı nohut büyüklüğünde ilave edilmeli ve yavaş yavaş arttırılmalı, gün aşırı verilmelidir, 8-9 aylık bir bebek tam bir yumurta sarısı yiyebilir |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Güveç (Yetişkinler için) -1 adet patates -2 adet domates -1 adet soğan -4 diş sarmısak -1 adet patlıcan -1 adet kabak -1/2 kg fasulye -1-2 kg kuşbaşı kuzu eti Nasıl Hazırlanır? Toprak bir güveç kabının içerisine önce etler daha sonra sırayla sarmısak, fasulye, küp şeklinde doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domatesler konulur Tuz ilavesinden sonra 1 çay fincanı su eklenir ve kısık ateşte 15 saat kadar pişilir Güveçiniz servise hazır |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Organik Meyveli, Tahıllı Yoğurt -100 gr yoğurt (2 hafta önce verilen tarife göre hazırlanmış) -30 gr meyve püresi (Organik Meyveli Kavanoz Ek Besini veya evde cam rendede hazırlanan meyve püresi) -2 yemek kaşığı Tahıllı Ek Besin Nasıl Hazırlanır? Soğanı kavurup haşlanmış patatesleri içine atıp kavurmaya devam edin Kişnişi, maydanozu, tuzu, karabiberi karışıma ekleyin ve püre haline getirin Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın Yuvarlak olarak kestiğiniz hamurun içine karışımdan koyun ve ikiye kapatın Dilerseniz diğer mantılar gibi suda haşlayabilir ya da yağda kızartabilirsiniz Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve salçalı sosu ekleyin Maydonoz ile süsleyeceğiniz mantınız sıcak servise hazır… |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Çerkez Mantısı (Yetişkinler için) - 3 bardak un - 2 adet (haşlanmış) patates - 1 bardak su - 1 kaşık sıvı yağ - maydanoz - kişniş - yeşil soğan - karabiber - tuz Nasıl Hazırlanır? Soğanı kavurup haşlanmış patatesleri içine atıp kavurmaya devam edin Kişnişi, maydanozu, tuzu, karabiberi karışıma ekleyin ve püre haline getirin Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın Yuvarlak olarak kestiğiniz hamurun içine karışımdan koyun ve ikiye kapatın Dilerseniz diğer mantılar gibi suda haşlayabilir ya da yağda kızartabilirsiniz Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve salçalı sosu ekleyin Maydonoz ile süsleyeceğiniz mantınız sıcak servise hazır… --->: BebİŞ Ne YermİŞ frmacil sayfa 2iki --->: BebİŞ Ne YermİŞ |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Yoğurt - 90 ml kaynamış su - 3 ölçek devam biberon maması - 1 tatlı kaşığı yoğurt Nasıl Hazırlanır? 90 ml kaynamış ılık suyun içerisine 3 ölçek Devam Biberon Maması koyarak mamayı hazırlayın Yoğurt mayalama sıcaklığında iken (43-44 C) içerisine 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek, sıcak bir ortamda, kımıldatmadan 3-4 saat mayalanmaya bırakın Daha sonra 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Ispanaklı Karides (Yetişkinler için) - karides - 1 kg ıspanak - 1 baş soğan - 600 gr mantar - 200 gr tost kaşarı - limon - tereyağı - karabiber Nasıl Hazırlanır? Bir baş soğan yağda biraz çevrilir Sapları ayıklanmış ıspanak ilave edilip sote edilir Malzemeler, payreks bir kabın dibine yerleştirildikten sonra, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökülür Daha sonra sırasıyla, limonlu suda haşlanıp ince ince doğranan mantar, çok az tereyağı ve bir tutam karabiberle sote edilen karidesler, en üste de boza kıvamındaki beşamel sos dökülür Kalan kaşar rendesi de serpilip, fırına verildikten sonra 30 dakika pişirilir |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Meyveli Muhallebi (5 aydan itibaren) 1 porsiyon - 100 ml su - 5 gr pirinç unu (1 tahıl kaşığı) - 3 ölçek devam biberon maması - 50 veya 100 gr meyveli kavanoz besini Nasıl Hazırlanır? 100 ml suya 1 tatlı kaşığı prinç unu koyarak pişirin Ocaktan indirdikten sonra 3 ölçek Devam Biberon Maması ilave edin ve iyice karıştırın Bu hazırladığınız muhallebinin yarısını kaseye koyup, üzerine herhangi bir çeşit Meyveli Kavanoz Maması ekleyip kalan muhallebiyi üzerine dökün Meyveli muhallebiniz hazır |
Bebiş Ne Yermiş ? |
10-19-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?Ali Nazik (Yetişkinler için) - 1/2 kg kuzu kıyma - 1 kg patlıcan - sarımsaklı yoğurt - 3 kaşık tereyağı [size="2">- [color="][/size] Nasıl Hazırlanır? Patlıcan ve biber közlenip temizlenir Cam kaba önce patlıcan yerleştirilir, sonra üzerine biberler konur Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülüp karıştırılır Kıyma kavrulur, en üste dökülür Toz biber tereyağda eritilip yemeğin üstünde gezdirilerek servis yapılır |
|