Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eksikliği, potasyum, tedavisi

Potasyum Eksikliği Tedavisi

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Potasyum Eksikliği Tedavisi

Potasyum eksikliği tedavisi

Potasyum' un Vücutta Kullanım Alanları

Hücre içi ve dışında sıvı ve mineral dengesine yardım eder Kan basıncının düzenlenmesini sağlar Sinir iletiminin ve uyarılarının iletimine yardım eder Kaslarınızın kasılmasına yardım eder Kalp ritmi için hayati öneme sahip bir elementtir, beynin oksijenlenmesi için gereklidir Böbreklerimiz vücutta sodyum/potasyum dengesini sağlar

Potasyum Eksikliğinin Belirtileri

Kalp ritim bozuklukları, kas zayıflığı ve kramplar, baş ağrısı, letarji, kabızlık güç kaybı, iştahsızlık, mide bulantısı ve halsizlik görülür

Tedavide Kullanım Alanları

İshal, kalp ritim bozukluklarında, hipertansiyon tedavisinde,

Potasyum İçeren Besin Kaynakları

Balık, tavuk, taze et, birçok sebze ve özellikle meyvelerde bulunur Az işlem görmüş besinlerin potasyum miktarı daha fazla olmaktadır

Dozları

■Önerilen günlük dozu: 3,500mg ( daha çok besinlerle birlikte alınır)

■Tedavi dozları günlük 250-850mg aralığıdır

■Aşılmaması gereken doz günlük 850 mg

Potasyum' un En İyi Alım Şekli

Potasyum glukonat olarak sabahları veya akşamları yemekle birlikte alımı önerilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com