Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antalyada, eğitimi, obezite, okulda

Antalya'da Okulda Obezite Eğitimi

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Antalya'da Okulda Obezite Eğitimi

Antalya'da Okulda Obezite EğitimiPilot seçilen ilköğretim okullarında obezite eğitimi verilecek Antalya'da pilot seçilen ilköğretim okullarındaki öğrenci, öğretmen ve velilere obezite eğitimi verilecek
Akdeniz Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Necati Dedeoğlu gözetiminde öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin obezite konusunda bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla bir proje yürütülecek
Proje çerçevesinde pilot seçilen ilköğretim okullarında öğrenci, öğretmen ve velilere obezite anlatılacak ve beslenme yöntemleri konusunda bilgi verilecek
Okullardaki obezite eğitiminin, 2008-2009 eğitim öğretim döneminde yapılacağı kaydedildi
Prof Dr Dedeoğlu ile projede çalışacak Araştırma Görevlisi Meltem Akdemir, obezliğin çocukluk yaşlarda oluştuğunun iyi bilindiğini, bu yüzden çocuk yaştaki obezitenin önemli bir sağlık sorunu olarak ele alındığını vurguladı Obezite eğitiminin çocukluk çağında başlaması gerektiğine işaret eden Akdemir, "Çocuğa şimdiden sağlıklı beslenmenin eğitimini verirsek, 20-30 yıl sonrayı kurtarmış oluruz" dedi Akdemir, çocukları eğitirken anne ve babaları da unutmamak gerektiğini belirterek, "Çünkü her şey evde bitiyor Biz çocuğa okulda ne kadar (sağlıklı beslen) desek de aileye bunu anlatmadıktan sonra bu eğitimin bir önemi kalmıyor" diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com