Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asyada, doğal, endüstri, kaynaklar

Asya'da Doğal Kaynaklar Ve Endüstri

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Asya'da Doğal Kaynaklar Ve Endüstri

ASYA'DA DOĞAL KAYNAKLAR VE ENDÜSTRİ

Asya'da yaşayanların çoğunun ana besini pirinçtir Pirinç nemli, tropikal bölgelerde yetişir Daha kurak bölgelerde ise buğday, darı, akdarı ve soya fasulyesi yetiştirilir Orman ürünleri, kereste önemlidir Tropikal bölgelerde tik ağacı, Sibirya'da çam, Çin'deki ormanlar-dan da gürgen, meşe, karaağaç gibi sert tahtalı ağaçların keresteleri elde edilir Öbür önemli tarım ürünleri çay, tütün,-kauçuk, hurma, jüt, pamuk ve zeytindir

Asya endüstrisinde elîşleri önemli bir yer tutar Bunlar küçük fabrikalarda, atelyelerde yapılır Yalnız Japonya'da endüstri çok geliş-miştir Gemi yapımcılığında ve çelik üretmekte Japonya bütün dünyada başta gelir Kuzey Çin'de, Hindistan'ın bazı kesimlerinde ve orta Sibirya'da da modern, iyi donatsmlı fabrikalar vardır Buj ralarda çeşitli mallar yapılır Bununla birlikte, çoğu Asya ülkeleri dışarıya pek az yapılmış eşya ihtiyacını bile karşılayacak durumda de-ğildir İhraç maddelerinin başında madenler gelir Dünya petrolünün dörtte birini güneydoğu ve güneybatı Asya ülkeleri sağlar Türkiye ile Filipinler krom ihraç eder Dünya kalay üre-timinin hemen hemen üçte ikisi de güneydoğu Asya'da çıkarılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com