Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belgicus, bilgi, hakkında, haritaları, leo

Leo Belgicus Haritaları Hakkında Bilgi

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Leo Belgicus, Belçika Aslanı ya da Hollanda Aslanı'nın Latince'deki karşılığıdır ve Alçak Ülkeler'in (Hollanda ve Belçika) aslan biçiminde yapılmış haritasıdır

İlk Leo Belgicus, Hollanda bağımsızlığı için 80 yıl boyunca savaşırken, Avusturya'lı haritacı Michael Aitzinger tarafından 1583 yılında çizilmiştir Aslan figürü, birçok Hollanda bölgesinin bayrağında bulunan aslan figüründen esinlenilmiştir

Aitzinger'in bu haritası daha önce çizilecek olan benzeri haritaların ilki olmuştur Değişik tasarımları olmuştur En bilinen ve genel olanında aslanın başı ülkenin kuzeydoğusunda kuyruğu ise güneydoğusunda bulunmaktadır Bunun en ünlü örneği Claes Janszoon Visscher'in wwwfrmsinsinet/ çizmiş olduğu 1609 tarihli haritadır Bu harita 80 Yıl Savaşlarından sonra 12 yıl boyunca süren ateşkes zamanında çizilmiştir En az rastlanan tasarımı ile Jodocus Hondius tarafından 1611 yılında çizilmiş olanıdır

Üçüncü versiyonu ile savaşın daha ileri aşamalarında Hollanda Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı Westphalia Barışı ile 1648 yılında sağlandıktan sonra çizilmiştir Bu versiyona Leo Hollandicus yani Hollanda Aslanı denmektedir ve sadece Hollanda bölgesini içermektedir Bunların ilk örneklerinden biri 1625 yıllarında Visscher tarafından basılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com