Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
oluşumu, oluşur, rüzgarlar, rüzgârların

Rüzgarlar Nasıl Oluşur - Rüzgarların Oluşumu - Rüzgarlar

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rüzgarlar Nasıl Oluşur - Rüzgarların Oluşumu - Rüzgarlar

Rüzgarlar Nasıl Oluşur - Rüzgarların oluşumu - RüzgarlarDünyanın üzerindeki baskı, yani atmosfer basıncı sürekli değişim içindedir Diğer gazlar gibi, havanın ısı artışı ile birlikte hacmi de artar Bu da, bir küp soğuk havanın, bir küp sıcak havadan daha ağır olması demektir Dünyanın soğuk iklimli bölgelerindeki ağır hava, sıcak iklimli ve havanın daha ham olduğu bölgelere doğru hareket eder Böylece, sıcak iklimli bölgede yükselen hava, atmosferin alçak seviyesinde seyrelmiş bir hava sahası oluşturur ve rüzgarlar gerçekleşir Rüzgarın hızı, soğuk ve sıcak hava sahalarının arasındaki atmosfer basıncının farkına göre belirlenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com