Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, ilgili, meridyenlerin, özellikleri

Meridyenlerin Özellikleri İlgili Bilgiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Meridyenlerin Özellikleri İlgili Bilgiler

MERİDYENLERİN ÖZELLİKLERİ
MERİDYENLERİN ÖZELLİKLERİ ilgili Bilgiler

Başlangıç meridyeni Greenwhic’ tir Greenwhic’in 180 batısında ve 180 doğusunda olmak üzere 360 tane meridyen yayı vardır Tam daire olarak 180 adettir
Ayrıca 21 Mart-23 Eylül günlerinde de güneş aynı anda doğar ve batar

Aralarındaki uzaklık sadece Ekvator üzerinde 111 km’dir
Dünyanın şeklinden dolayı Kutuplara gidildikçe bu uzaklık azalır
Bundan dolayı aynı mesafe doğu-batı yönünde gidildiğinde Ekvatora yakın yerlerde geçilen meridyen sayısı azdır

İki Meridyen arası uzaklık
0° Ekvator: 111 km
30° enlemi: 96 km
40° enlemi: 85 km
60° enlemi: 55 km
80° enlemi: 19 km
90° enlemi: 0 km

İki meridyen arasındaki yerel saat farkı her yerde 4 dakikadır Dünya’nın kendi ekseni etrafındaki bir tam dönüşünün 24 saat olmasından dolayı 24x60 = 1440 dak 1440/360 = 4 dak)

Not
Meridyenler arasındaki uzaklık kutuplara doğru azalmasına rağmen yerel saat farkı aynıdır Bu durumun sebebi, çizgisel hızın kutuplara doğru azalmasıdır
Kutuplarda birleştikleri için meridyen yayları eşit uzunluktadır( 20 004 km )

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com