Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağustos, ana, ayında, gökçeadada, kutlanan, meryem, şenlikleri

Gökçeada'da Ağustos Ayında Kutlanan Meryem Ana Şenlikleri

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gökçeada'da Ağustos Ayında Kutlanan Meryem Ana Şenlikleri

Gökçeada'da Ağustos ayında kutlanan Meryem ana şenlikleri

Gökçeada'da panayır

Gökçeada'da her yıl 14-16 Ağustos tarihlerinde Rumlar wwwfrmsinsinet tarafından düzenlenen Meryem Ana Panayırı, adanın en kalabalık olduğu dönem

Hiristiyan inanışına göre azizlerin ölüm günü, bayram gibi kutlanıyor Meryem Ana'nın ölüm günü olan 15 Ağustos'un kutlandığı bu panayırda, Yunanistan'da ve başka ülkelerde yaşayan adalılar, onların çocukları ve torunları biraraya geliyor

Tepeköy, panayıra evsahipliği yapan köy Panayır için kurbanlar kesiliyor, yemekler, tatlılar pişirilip dağıtılıyor Köy meydanına masalar kuruluyor Kalabalık geç saatlere kadar dans ediyor, sirtaki yapıyor, şarap içip coşuyor

Son iki senedir panayır İmroz Kültür Günleri adı altındaki etkinliğe wwwfrmsinsinet dahil edilmiş Gökçeada'yı Koruma Yardımlaşma Geliştirme ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen 2İmroz Kültür Günleri 2008'de 12-23 Ağustos tarihlerinde düzenlendi

Etkinlikte 15 Ağustos Meryem Ana Eğlencesi dışında folklor gösterisi, belgesel gösterimi, sergi ve çeşitli turnuvalar yapıldı

Bu dönemde adayın ziyaret etmeyi düşünüyorsanız otel rezervasyonunuzu en az 1 ay önceden yapmalısınız !

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com