Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, gölü, hakkında, nyos, volkanik

Volkanik Nyos Gölü Hakkında Bilgi

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kamerun’un kuzeybatısında bulunan 2 km uzunluğundaki bu gölün altında bulunan kanal, göle karbondioksit aktararak suyun karbonik asite dönüşmesini sağlıyor Gölde tamamen doymuş bir karbondioksit derişimi bulunduğundan, zaman zaman felaketler de oluşmaktadır 2 Ağustos 1986 tarihinde toprak kayması gerçekleşti ve 100 km/s’lik bir hızla 16 milyon ton karbon dioksit açığa çıktı 50 km çapındaki bir alanda 1700 insan ve 3500 hayvan hayatını kaybetti Bu kötü şöhreti yüzünden, dünyanın en tehlikeli gölü olarak da bilinmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com