Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
coğrafyanın, gücü, siyasal

Coğrafyanın Siyasal Gücü

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Coğrafyanın Siyasal Gücü

Coğrafyanın siyasal gücü

Coğrafyanın Siyasal Gücü" adlı bu kitapta esas itibariyle siyasal coğrafyanın konusu, ilgi alanı ve dayandığı ilkeler açıklanmak istenmiştir Ancak; burada siyasal ağırlığı olan coğrafi faktörlerden yalnız büyük ölçüde fiziki yapıyla ilgili mekansal yani statik karakterdekiler ele alınmıştır

Ulusların gelişmelerini, devletlerin iç ve dış politikalarını etkileyen yer şekilleri, iklim, toprak, denizler, su yolları ve adalar gibi coğrafi unsurlar üzerinde eskiden beri durulmuş, hatta, ülkelerin fiziki yapılarının önemine siyasi tarihin kapsamına giren konuların incelenmesi sırasında da değinilmiştir Ne var ki, ülkemizde ilgililerce bütün bu konuların öneminden ancak tek ve ayrı olarak söz edilmiş, fakat, birbirini etkileyen ve tamamlayan statik faktörlerin siyasal açıdan tümünü kapsayan neşriyat son derecede sınırlı kalmıştır İşte böyle bir boşluğun doldurulması ve bu konulara ilgi duyanlara derli toplu bilgi sunulması bu kitapçığın hazırlanmasında en Önemli etken olmuştur

Ülkemiz açısından her zaman büyük önem taşımış ve bugün de taşımakta olan coğrafi konumumuza ve siyasal sınırlarımıza kitapta ayrıca yer verilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com