Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
coğrafi, keşiflerin, nelerdir, sonuçları, sosyal

Coğrafi Keşiflerin Sosyal Sonuçları Nelerdir

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Coğrafi Keşiflerin Sosyal Sonuçları Nelerdir

Coğrafi keşiflerin sosyal sonuçları, Coğrafi keşiflerin sosyal sonuçları nelerdir, Coğrafi keşiflerin sosyal sonuçları nedir, Coğrafi keşiflerin sosyal sonuçları kısa, Coğrafi keşiflerin sosyal sonuçları hakkında

Uzak sömürgelerden mal getirilmesi, hemen tamamen deniz yolu ile yapılıyordu Bu da, Avrupa’daki liman şehirlerinin önem kazanması sonucunu doğurdu Şehirleşme genişledi Şehirlerin nüfusu arttı XV Yüzyılda hiçbir İngiliz, İspanyol, Portekizli, Belçikalı ların nüfusu 100 bin i aşmıyordu (XVIyüzyılın sonlarında ise Londra 450 bin, Lizbon 200 bin nüfusu aşacaklardır) Dünyanın en büyük dokuz ülkesi arasında hiçbir Hıristiyan Avrupa ülkesi yoktu Bu dokuz devletten bir Çin, sekizi ise İslam ülkesiydi Bu tablo, yaklaşık 200-300 yıl içinde tamamen tersine dönecek ve Avrupa ülkeleri doğuya hakim olacaklardır Şehirleşme yeni sosyal grupların ortaya çıkışını sağladı Hayat seviyesi yükseldikçe yaşama şeklide değişti

Buna karşılık, keşfedilen yeni ülkelerin halkları tam bir soykırımla karşılaştılar Amerika’nın yerlileri, eski ve ileri medeniyetler kurmuşlardı Ancak, bazı alanlarda gelişmiş değillerdi Tarım yöntemleri, savaş araçları ilkeldi At’ı tanımıyorlardı Avrupa’nın zırhlı süvarilerini alt tarafı at, üst kısmı insan olan tek bir yaratık sanmışlardı İspanyollar ve Portekizliler, bunları kitle halinde öldürdüler Kalanları köle yaptılar Ancak, nüfusun az olması sebebiyle, Afrika’dan zenci köleler getirtmek zorunda kalmışlardır Böylece, Amerika’da bir “kamçılı medeniyet” kuruldu Köle ticareti zamanla çok kârlı hale geldi Sömürgeci devletler arasında, köle ticareti yüzünden savaşlar bile çıktı Amerika’nın çeşitli yerlerinde zenci nüfus çoğaldı Avrupa’dan Amerika’ya göç eden beyazlarla zenciler arasındaki sürtüşme XXyüzyıla kadar sürdü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com