![]() |
Sürmenaj |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SürmenajÇok çalışan insanlarda ve özellikle erkeklerde görülen bir çeşit zihin yorgunluğu, sinir zayıflamasına verilen ad ![]() ![]() Meydana geliş mekanizması tam olarak bilinmemekte ve çeşitli fikirler ileri sürülmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Hastalar uyuyamamaktan şikayet ederler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tedavide en önemli husus, kişiyi yoran ve zihnini meşgul eden hususlardan onu uzaklaştırmaktır ![]() ![]() ![]() Unutkan dalgın oldum, okuduğumu anlayamıyorum, dikkatimi veremiyorum, beynim durdu, konuşurken kelime bulmakta zorlanıyorum, gözüm satırlarda aklım başka yerde, daha önce 1-2 defada anladığım şeyi şimdi 4-5 defada anlıyorum, TV haberlerini bile izleyemez oldum" gibi yakınmalar düşünen, okuyan insanlarda zaman, zaman önemli sorun olur ![]() Özellikle 20-40 yaş arası genç insanlarda iş verimini, hayat başarısını önemli derecede etkiler ![]() ![]() Başarılı bir işkadını biliyorum yurt dışına gitmek üzereyken pasaportunu bulamamış ve büyük kayba uğramıştı ![]() Özellikle ailesinde ileri yaşta hafıza kaybı, Alzheimer gibi bir hastalığı olan kimse unutkanlık ve konsantrasyon güçlüğünden çok yakınıyorsa mutlaka profesyonel yardım almalıdır ![]() ![]() ![]() Genç ve orta yaşlarda yaşanan bellek bozuklukları genelde örtülü bir depresyonun bulgusudur ![]() ![]() ![]() ![]() Depresyonun diğer bulguları çok belirgin değilken anlama, kavrama, dikkat bozuklukları yoğunsa Depresyonu maskeli bir şekilde yaşıyorsunuz demektir ![]() BEYİN KİMYASALLARI Stres ve depresyon beyindeki biyolojik süreçlerle ilgili durumlardır ![]() Ruhsal gerilim anında beyin stres hormonları salgılar ![]() ![]() İnsan beyni birbirleri ile haberleşen milyarlarca hücreden oluşur ![]() ![]() İşte stres hormonları beyindeki bu bilgi akışını bozar, uzun sürdüğünde beyin "ısınmış motor" gibi zorlanmaya başlar ![]() Sürmenaj olmamak için: Öncelikle beyin organımıza saygı göstermemiz gerekir ![]() ![]() ![]() İster beynimiz ister diğer organlarımız olsun hepsi bir cihazdır ![]() ![]() Beynimizi sağlıklı kullanmanın birinci şartı stresi kontrol edebilmeyi başarmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beynimizin iyi çalışması için diğer kural doğru beslenmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölçülü yaşayan, doğru beslenen mutlu yaşam felsefesi edinen insan beynini garantiye almış demektir ![]() Sümenaj olduysanız mutlaka profesyonel yardım almalısınız ![]() ![]() ![]() ALINTIDIR Forumacil ![]() Hakkında Sürmenaj |
![]() |
![]() |
|