![]() |
Ölüden Mektuplar |
![]() |
![]() |
#1 |
Gözyaşı
|
![]() Ölüden MektuplarDostlarım, Dün, oldukça yağmurlu, Mezarlık çamurluydu, Özür dilerim ![]() ![]() ![]() Hastalığım amansız, Ölümüm; size göre Erken ve zamansızdı ![]() Kara haber Tez yayıldı ![]() ![]() ![]() Cami avlusuna, koşup geldiniz, Son bir görev bildiniz ![]() ![]() ![]() Kiminiz, Namaz vaktini, iple çektiniz ![]() Acele işiniz vardı, gidecektiniz ![]() Kiminiz, Kaçamak tebessümle, Hasretler giderdiniz; ''Bir araya gelmek için, Ölümler mi gerekirdi?'' Dediniz ![]() ![]() ![]() O soğuk sandığınız, Musalla taşında ben; Üşüyüp titremeden, Sımsıcak yatıyordum ![]() ![]() ![]() Hepinize bakıyor, Aklınızdan geçenleri, Birer birer okuyordum ![]() ![]() ![]() Kiminize göre ben; Güya bir melekmişim ![]() Kiminize göre de; Dürüst bir salakmışım ![]() ![]() ![]() Oysa ![]() ![]() Hiçbir şey duymaz sanır, Bir kadavra tanırdınız ![]() Aklınızdan geçenleri söylesem; Utanırdınız ![]() ![]() ![]() Sözlerimi; Nankörlüğe vermeyin ![]() Namaz vakti, hepiniz; Oldukça naziktiniz ![]() ![]() İmam beni sorunca: ''İyi biliriz'' dediniz ![]() Beni mahçup ettiniz ![]() ![]() ![]() Bana çiçek gönderen, Vefâkar can dostlarım; Cemil, Şükrü ve Ahmet, Bu ne zahmet efendim, Bu ne zahmet ![]() ![]() ![]() Ya ![]() ![]() Yarım kalan işime, Ve dul kalan eşime, Göz koyan âdi ! ![]() ![]() Sabırsızlanmayın, Nefâset Hanım ![]() İşte sıra, size geldi a canım ![]() Hani var ya ![]() ![]() O ilk gece, Toplanmıştık ailece, Bir şeyler soruyordu, Gözlerin hece hece ![]() ![]() Oysa ben, o bakışın, Üstünde hiç durmamış, Kötüye yormamıştım ![]() ![]() Şimdi anladım ki; Resmen ihânet ![]() ![]() ![]() Kocan; Ağır aksak amma, İyi adam Nefâset ![]() Ne olur ![]() ![]() Birazcık idare et ![]() 'Dünya düzeni' böyle, Kocana selâm söyle ![]() ![]() ![]() Sayın, belediye başkanım, Çocukluk arkadaşım; Sarı Seyfettin ![]() Cenazeme şeref verdin, Hoşgeldin ![]() ![]() ![]() Şu son yıllarda senin, Tapudaki sicillerin, Kabardıkça kabarmış; Üç apartman, Altı yazlık, Yedi dükkan, Rahmetli babandan, Miras kalmıştı ![]() ![]() ![]() Bak ![]() ![]() Sarı Seyfettin, Bu türlü masalları, Burada anlatan çok ![]() ![]() Ama, hiç dinleyen yok ![]() ![]() Hani ![]() ![]() ''Su akarken, küp dolsun ![]() Dolsun ama ![]() ![]() Buralarda küp müp yok, Haberin olsun ! ![]() ![]() Hazır, yeri gelmişken; Şu senin Eşref'in de, Kulağını çekiver ![]() ![]() ![]() ''Geçim sıkıntısı'' deyip, Daldı rüşvete; Kan kusturdu millete ![]() ![]() ![]() Bu yollardan kaçınsın, Maaşıyla geçinsin ![]() Ne gerek var, bu kadar, Mala, mülke, servete ? Allah, zevâl vermesin, Hükümete, devlete ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gazeteci meslektaşım, Ve kader arkadaşım, Donkişot Osman ![]() Sana ne, elâlemin, Üç keçi, beş koyunu? Üç yıl mapusta yattın, Ölçmedin mi boyunu? Sürdürme şu oyunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biricik oğlum Celâl; Cenazede, Bayramlık lacivertleri giydin, Sanki ![]() ![]() ![]() ![]() Çok içmiştin, Sarhoştun ![]() Mezar dönüşü hemen, Komisyoncuya koştun ![]() ''Ölüm hak, miras helâl'' Acelen neydi Celâl ? O, mâsum kalbinde sen, Ne sırlar saklarmışsın ![]() Meğerse, yıllar yılı, Ölmemi beklermişsin ![]() ![]() ![]() Güzel kızım Muallâ, Görümcene dikkat et Kendini kolla ![]() ![]() ![]() Onu, pek görüştürme Kocan Şenol'la ![]() ![]() ![]() Ama ![]() ![]() İyi kalpli bir kadın ![]() Ah! ![]() ![]() ![]() ![]() Ne olur, ara sıra, Birazcık alla pulla ![]() Bilirim ![]() ![]() Bari, kocanı yolla ![]() ![]() ![]() Bu mektupta adını, Anmadığım dostlarım ![]() Sahte gözyaşlarına, Kanmadığım dostlarım ![]() ![]() Hepiniz birer yumak, Açmakla bitmez ![]() Sizleri yazmaya Kitaplar yetmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dünya böyle döndü, Yine böyle dönecek, Nefes borcu çaresiz, Ölümle ödenecek ![]() ![]() ![]() Mal, mülk, şöhret, ganimet, Sanmayın, gerçek nimet ![]() ![]() ![]() Görüyorum ki,hepsi; İnsana eziyetmiş ![]() ![]() ![]() MEĞER, YAŞAMAK DİYET, ÖLMEKSE, HÜRRİYETMİŞ ![]() ![]() ![]()
|