![]() |
Sargı Türleri, İlk Yardım Sargı Çeşitleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sargı Türleri, İlk Yardım Sargı ÇeşitleriSargı türleri, ilk yardım sargı çeşitleri Şekillerine göre genellikle üç çeşit sargı vardır ![]() a) Silindir sargı b) Üçgen sargı c) Özel sargı ![]() a) Silindir Sargı Bunlar rulo şeklindeki sargılardır ![]() ![]() ![]() ![]() b) Üçgen Sargı Bir metrekarelik bez ya da başörtü karşılıklı köşeleri üst üste gelecek şekilde katlandıktan sonra çapraz olarak kesilerek iki üçgen sargı meydana getirilir ![]() ![]() Üçgen sargılar ile göğüs, karın, kol, bacaklar ve saçlı deride olan yaraları sarmak kolaydır ![]() Üçgen Sargı İle Kol Askısının Yapılması 1- İlk yardımcının yüzü sargı yapılacak kişiye doğrudur ![]() 2- Üçgen sargı, tabanı sarılacak kolun karşı tarafındaki omuzdan aşağı doğru inecek ve tepesi de sarılacak kol tarafına doğru gelecek şekilde göğüs üzerine konur ![]() 3- Sarılacak kol, el karşı omuzu gösterecek şekilde göğüs üzerine konulduktan sonra üçgen sargının aşağıdaki ucu karşı taraf omuz üzerinden boyunun arka kısmına getirilir ![]() 4- Boynun arkasında her iki uç düğümlenir ![]() 5- Bundan sonra üçgen sargının tepesi öne doğru kıvrılarak dirsek örtülmüş olur ![]() ![]() Özel Sargılar Bunlar özel amaçlarla kullanılan sargılardır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|