Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aldı, çocuğundan, engelli, ilham

Engelli Çocuğundan İlham Aldı

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Engelli Çocuğundan İlham Aldı

Engelli çocuğundan ilham aldı

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan ev hanımı Ümit Yiğit, 16 yıl baktığı ve 3 yıl önce kaybettiği spastik engelli oğlundan ilham alarak yapmaya başladığı resimleriyle kişisel sergi açtı

Ümit Yiğit, lise mezunu olduğunu ve çocukluğundan bu yana hep resim yapmak istediğini, ancak buna fırsat bulamadığını söyledi

Evlendikten sonra ilk çocuğu İbrahim'in spastik engelli doğduğunu ifade eden Yiğit, 16 yaşındayken 3 yıl önce kaybettiği çocuğunun doğumundan ölümüne kadar yanından hiç ayrılmadığını bildirdi

Ümit Yiğit, oğluna baktığı zamanlar çocukluğundaki resim yapma heyecanının yeniden dirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Resimlerimi kursa gitmeden oğlumdan aldığım ilhamla yapmaya başladım Oğlum bana yoldaş oldu Onunla geçirdiğimiz 16 yıl içinde yüzlerce resim yaptım Bunların bir kısmını açtığım kişisel sergide sergiledim Bazılarını hediye verdim, bazılarını da satarak evin geçimimine katkıda bulundum

“OĞLUM ÖLDÜ, AMA HAYATTAN KOPMADIM”

Spastik engelli oğlu İbrahim Yiğit'i kaybetmesinin ardından resim yapmayı bırakmadığını ifade eden Ümit Yiğit, “Kaybettiğim oğlumun üzüntüsüne rağmen resim yapmayı bırakmadım ve resimlere ayrı bir anlam katmaya çalıştım 16 yıl baktığım oğlum hayata gözlerini yumdu, ama bana bir hatırasını bıraktı Her boya fırçamı aldığımda çocuğum aklıma geliyor Artık resimlerimi daha güzel yapıyorum” diye konuştu
Ümit Yiğit, geçen hafta Darende'de portre ve doğa resimlerinden oluşan kişisel resim sergisi açtığını belirterek, bundan sonra yapacağı tablolardan elde edeceği geliri ise spastik engellilere bağışlayacağını kaydetti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com