|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hakkında, nedenleri, selülit, selülitin |
![]() |
Selülit Hakkında Selülit Nedir Selülitin Nedenleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selülit Hakkında Selülit Nedir Selülitin NedenleriSelülit Hakkında Selülit Nedir Selülitin Nedenleri Selülit tüm kadınlar için bir çeşit kâbus olmakla bilikte, bu iyice yerleşik ve görülebilir hale gelmeden -maalesef- ilgilenilmeye başlanmaz ![]() ![]() ![]() Harekete geçmek için hiç bir zaman geç kalınmış sayıl*maz ![]() ![]() Selülit dört faktörden kaynaklanır: - Kadınlarda zaten doğal olarak buna eğlim olması - Hormonal dengesizlik - Kötü beslenme alışkanlıkları Düzensiz ve sağlıksız yaşam koşulları Son iki faktör üzerinde çalışarak selülitlerin artmasını engelleyebiliriz ve azaltabiliriz ![]() ![]() İşte alınacak bazı önlemler: -Kilo fazlalığından kurtulun Depolanmış yağlar, selülitin sıkıştırma etkisine bağlı olarak daha ağır bir tabloya girer ![]() ![]() ![]() -Doğru bir beslenme alışkanlığı edinin Sofradaki kötü alışkanlıklardan vazgeçmek gereklidir ![]() ![]() - Damar yetmezliğinin tedavisi Damar yetmezliği, bir başka deyişle “dolaşım bozuklu*ğu”, kadınlarda çok görülür ve selülit semptomları olan ka*dınlarda sistematiktir ![]() ![]() Çok ciddi vakalarda, doktorun olaya müdahalesi şarttır ![]() ![]() ![]() Her gün biraz ip atlamak ve jimnastik yapmak, haftada iki-üç kez yürümek, jogging, bisiklet ve yüzme sporları özellikle tavsiye edilir ![]() En etkili egzersiz ise, hiç asansöre binmeyip çok acele etmeden, yavaş yavaş merdivenleri ikişer ikişer çıkmaktır ![]() - Strese karşı savaşım Stresinizi trankilizen veya anksiyoletik ilaçlarla azalt*mak yerine relaksasyon, yoga ve sofroloji gibi doğal yön*temleri seçin ![]() Akapunktur, bazı homeopatik (bitki özlü) reçetelerde strese karşı başarılı sonuçlar vermektedir ![]() -Selülit kremleri Eğer başka hiç bir önlem almıyorsanız, “antiselülut kremleri” adı verilen ürünleri kullanmanız tam bir başarı*sızlıkla sonuçlanacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() -Mucizevi çareler Bence bu başlıkta toplanabilecek iki panzehir mevcut*tur ![]() ![]() Eski kitaplarımı okuyan pek çok hanım okuyucum bana Yöntemi uygularken öte yandan bebeklerine meme verdik*ten sonra selülitlerinin kaybolduğunu bildirdiler ![]() ![]() Bu durumda iki faktörün birleşmesi bu sonucu yarat*maktadır: Meme vermek ve beslenme alışkanlığını değiş*tirmek ![]() Anne adayları bunu deneyebilirler… Anne olmayacak*lar için ikinci bir mucize çare vardır, eğer mideleri kaldınrsa, beslenme alışkanlığım düzeltmenin yanı sıra bir ba-lıkyağı kürü yapsınlar ![]() Balık yağının karın bölgesindeki yağları azalttığı bilinir! ![]() ![]() Benim tanıdığım bazı kadınlar 4 ay boyunca, Yöntemi uygularken, bir taraftan da her gün 1,5 çorba kaşığı balık yağı içmişlerdi ![]() ![]() ![]() Balık yağının içimini kolaylaştırmak için şu tekniği öneriyorum: Sözü edilen miktarı bir bardağa (sonradan atmak için kağıt bir bardağa) koyun, burnunuzu tıkayın ve bir yudum*da hepsini yutun ![]() ![]() ![]() - Olanakları olanlar Eğer buraya kadar Önerilenlerden hiç bir sonuç alamadıysanız, bir estetik cerraha başvurmak kalıyor ![]() ![]() İlaç kullanımı |
![]() |
![]() |
|