Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
deposu, meyveler, sağlık, sebzeler

Sağlık Deposu Meyveler Ve Sebzeler

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sağlık Deposu Meyveler Ve Sebzeler




Sağlık deposu meyveler ve sebzeler





Sağlık deposu, vitamin kaynağı sebze ve meyveleri günlük beslenmemizdeki yeri…
Taze sebze ve meyve metabolik bütün faaliyetlerin sürdüğü canlı hücrelerden oluşmuştur Yani taze bir elma hala canlı hücrelerden oluşur; ancak tazeliğini kaybettiğinde ve pişirildiğinde bu canlı hücreler yok olur
Meyve ve sebze içerisinde bulunan bu canlı hücreleri birbirine hücre duvarı denen organellerle birbirine bağlanır Bu maddeler bizi kalp damar hastalıkları, kanser, şeker hastalığı gibi tehlikeli hastalıklardan koruyan posalardır Örneğin beyaz ekmek bitkinin rafine edilerek bu doğal posasının çıkartıldığı ekmektir Kepekli ekmek ise topraktan çıkan buğdayın en az işlem görmüş doğal halidir
Sebzeler
Sebzelerdeki besin öğeleri oldukça değişkenlik gösterir Havuç, patates gibi sarı sebzelerle ıspanak gibi koyu yeşil sebzeler A vitaminin öncü maddesi olan iyi bir antioksidant B karoten içerir Brüksel lahanası, biber ve domates gibi sebzelerin C vitamini içeriği yüksektir Taze bezelye gibi bazı sebzelerin vitamin içeriği düşük olmasına karşın diğerlerine kompleks karbonhidratların iyi kaynaklarıdırlar Bu tür sebzeler posa yönünden zengin olmakla beraber folik asidin de kaynağıdır
Günlük yaşamımızda:
•Günde 3-5 porsiyon sebze yemeği ve salata tüketmeliyiz
•Beta karoteni yüksek roka, kıvırcık, tere, maydanoz gibi sebzeleri salata için öğünlerde kesin kullanmalıyız
•Her zaman yediğimiz dışında yeni sebze ve salatalar denemeliyiz
•Her gün yediğimiz makarna, pilav, sandviç gibi yiyeceklere sebze eklemeliyiz
Meyveler
Sebzelerde olduğu gibi meyve grubunda da yer alan besinlerde değişen oranlarda A ve C vitamini bulunur Turunçgiller, karpuz, kavun, çilek gibi meyveler C vitamini; kayısı, kavun, şeftali gibi koyu sarı meyveler ise A vitamini yönünden zengin besinlerdir Kabuklu meyvelerin de posa içeriği zengin olmakla birlikte, çoğu meyvede potasyum ve folik asit miktarları yüksektir
Günlük yaşamımızda:
•Günde 5 porsiyon meyve tüketmeliyiz
•Atıştırmak için kayısı, erik, üzüm gibi kuru meyveler iyi birer seçimdir
•Özellikle C vitamini olan meyveler kesinlikle tüketilmelidir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.