![]() |
Kanuni'nin Fransa'ya Mektubu |
![]() |
![]() |
#1 |
virüs
|
![]() Kanuni'nin Fransa'ya Mektubu Fransa Kralı I
![]() ![]() ![]() ![]() Kanuni 6 Aralık 1525 yılında Fransuva'ya bir mektup gönderdi ![]() ![]() mektup'ta bu şöyle deniliyor: "Ben ki, Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Karaman'ın ve Rum'un ve Dulkadir Vilayeti'nin ve Diyarbakır'ın ve Kürdistan'ın ve Acem'in ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Mekke'nin ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve daha nice memleketlerin-ki yüce atalarımın ezici kuvvetleriyle fethettikleri ve benim dahi ateş saçan zafer kılıçımla fetheylediğim nice diyarın-sultanı ve padişahı Sultan Beyazid Han oğlu, Sultan Selim Han oğlu, Sultan Süleyman Hanım, Sen ki, Françe vilayetinin kralı Françesko'sun ![]() Sultanların sığınma yeri olan kapıma, adamın Frankipan ile mektup gönderip, memleketinizin düşman istilasına uğradığını, halen hapiste olduğunuzu bilirip, kurtulmanız hususunda bu taraftan yardım ve medet istemişsiniz ![]() ![]() Padişahların bozguna uğraması ve hapsedilmesi acayip değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ergenekon
|
![]() "Ben ki, Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Karaman'ın ve Rum'un ve Dulkadir Vilayeti'nin ve Diyarbakır'ın ve Kürdistan'ın ve Acem'in ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Mekke'nin ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve daha nice memleketlerin-ki yüce atalarımın ezici kuvvetleriyle fethettikleri ve benim dahi ateş saçan zafer kılıçımla fetheylediğim nice diyarın-sultanı ve padişahı Sultan Beyazid Han oğlu, Sultan Selim Han oğlu, Sultan Süleyman Hanım, Ben buyum işte Sen ki, Françe vilayetinin kralı Françesko'sun ![]() sen o kadarsın ![]() ![]() ![]() ve ilginç bir anekdot vereyim ![]() Kanuni'nin bu mektubundan sonra fransada yüz sene dans yapılmamıştır ![]() tam 100 sene tam 100 sene |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
TEMUR38
|
![]() süper ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
İLLEDE BÜŞŞŞRAAAA :)) :43:43BLACKROSE <3
|
![]() |
![]() |
|