|
|
Konu Araçları |
diyetini, gereken, uygularken, uyulması, zayıflama, öneriler |
Zayıflama Diyetini Uygularken Uyulması Gereken Öneriler |
10-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zayıflama Diyetini Uygularken Uyulması Gereken ÖnerilerZayıflama Diyetini Uygularken Uyulması Gereken Öneriler Alışverişte Alışverişi tok karnına yapmak, yenmemesi veya az yenmesi gereken besinleri satın almamak Alışverişe liste hazırlayıp çıkmak Yanına yapılan listeye yetecek kadar para almak Yenmeye hazır besinleri almamak Satın alırken aynı gruptaki besinlerin enerjisi düşük olanını seçmek (örn: yağlı peynir yerine yağsız peynir almak gibi) Yenmemesi gereken besinlerin olduğu reyonlara uğramamak Evde ve İşte Boş zamanlarda yiyecek atıştırmak yerine egzersiz yapmak Ev veya iş yerinde egzersiz için belirli bir alan ayırmak Sabah kalkınca, her öğün öncesi, sırası ve sonrasında 1 bardak ılık su içmek Önerilen yiyecekleri planlanan zamanlarda yemek (5-6 öğün şeklinde) Öğün atlamamak Başkalarının ikramlarını kabul etmemek ve bunu kabalık olarak nitelendirmemek Çevredeki insanlara yemek için ısrar etmeleri yerine, yememek için teşvik etmelerinin daha iyi olacağını anlatmak Düzenli dışkılama alışkanlığı edinmek (her gün sabah kalkınca) Her hafta, sabah aç karnına, aynı kıyafetlerle ve aynı terazide tartılmak ve ağırlığı kaydetmek Yemek Hazırlarken ve Yemek Yerken Göz önünde yiyecek bulundurmamak Mutfağa fazla zaman ayırmamak Şişmanlamaya neden olan besinleri evde bulundurmamak, uygun besinleri buzdolabının ön tarafında bulundurmak Yemek için en küçük, yağsız salata için büyük tabak kullanmak Servis yapılan kepçenin küçük boy olmasına dikkat etmek Yemeğin servis kabını masaya koymamak Yemek biter bitmez masadan kalkmak Tabakta yemek bırakmaktan çekinmemek, hatta tabakta bir miktar yemek bırakmayı alışkanlık haline getirmek ve kalanı ara öğünde yemek Mümkün olduğunca iyi çiğnemek ve yavaş yiyerek lokmaların tadına varmak Lokmalar arasında çatalı kaşığı elinden bırakmak Yemek yerken başka aktiviteler (TV seyretmek, okumak gibi) yapmamak Akşam yemeğinden sonra (saat 2000-2100’den sonra) bir şey yememek (şekersiz çay, ıhlamur vb içilebilir) Doyulmazsa tekrar alma şansı olduğunu düşünerek tabağa mümkün olduğu kadar az yemek koymak, bir miktar yedikten sonra bir süre bekleyip tokluk hissinin geldiğini görmek Yemek pişirirken düşük enerjili yemekler pişirmeye gayret etmek (etli yemeklere yağ koymamak, yemeklerdeki yağ miktarını azaltmak, kızartma yerine haşlama, ızgara veya fırında pişirmek vb) Yemek yemeye yönlendiren riskli durumları tespit etmek ve bu durumlardan uzak kalmaya çalışmak Zengin soslar ve süslemelerden kaçınmak Özel Günlerde Kalorisiz ve düşük kalorili içecekleri tercih etmek Her koşulda diyet listesine uygun besinleri seçmeye özen göstermek Çok aç olunduğunda gitmeden önce düşük enerjili besin (salata, meyve, ayran, çorba gibi) yemek Kendini besin tekliflerini reddetmeye hazırlamak, aksilikler karşısında cesareti kırmamak Eğer fazla yenirse sonraki öğünü sadece salata ve biraz peynirle geçiştirmek |
|