![]() |
Ab Rh Kan Grubuna Göre Beslenme.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ab Rh Kan Grubuna Göre Beslenme..AB GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ A ile B'nin modern karışımı Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri Sindirim sistemi çok duyarlıdır Bağışıklık sistemi çok güçlüdür Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir Sırrı henüz tam olarak bilinmiyor ![]() DİYET NASIL OLMALI Daha önce de belirttiğimiz gibi, AB grubu, diğer kan gruplarından çok daha kısa bir geçmişe sahip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MİDE ASİDİ YETERSİZ AB grubunun, A ve B gruplarının özelliklerini taşıması ilginç bir durum yaratıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YOĞURT UYGUNDUR Sütlü besinler konusunda, B grubundakilerin alışkanlıklarına ağırlık verebilirsiniz ![]() ![]() ![]() HASTALIĞA KARŞI ÖNLEM Hastalanan herkesin zihninde aynı soru şekillenir: ‘‘Neden ben?’’ Tıptaki büyük gelişmelere rağmen bu soruya kesin bir yanıt vermek olanaksız ![]() Kan gruplarının sağlık sorunlarıyla doğrudan bağlantılı oldukları saptandı ![]() ![]() ![]() O grubu karmaşık virüslere kolay kolay uyum sağlayamaz ![]() ![]() B grubundakiler virüs hastalıklarına karşı savunmasızdırlar ![]() ![]() AB grubundakiler, daha çok A grubunun sorunlarıyla karşılaşırlar ![]() ![]() KAN GRUBU HASTALIKLARI Kan grubuyla doğrudan ilgili olan sorunlara kısaca göz atalım: Yaşlılık hastalıkları Alerjiler Astım ve saman nezlesi Bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar Kan hastalıkları Kalp ve damar hastalıkları Çocuk hastalıkları Diyabet Enfeksiyon hastalıkları Karaciğer hastalıkları Cilt sorunları Kadınların üreme organlarındaki sorunlar ![]() BÖBREKLER VE BEYİN Kuşkusuz, kan grubu ne olursa olsun, herkes zamanla yaşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlılığın öncelikle hissedildiği ikinci organ beyindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AB GRUBUNDAKİLER İÇİN ÖRNEK DİYET AB grubundakiler hayvansal yağlar yerine zeytinyağını tercih etmeliler ![]() ![]() ![]() ![]() Kahvaltı: Sabah kalkar kalkmaz limonlu su 1 bardak greyfurt suyu 2 dilim mısır ekmeği 2 dilim beyaz peynir Kahve Öğle yemeği: 100 gram haşlanmış hindi göğüs eti 2 dilim kepek ekmeği Salata 2 erik Ot çayı İkindi: 1 dilim peynirli kek Ot çayı Akşam yemeği: Omlet Çok az yağda pişirilmiş sebze Karışık meyve salatası Kafeinsiz kahve İstenirse 1 kadeh kırmızı şarap AB GRUBUNDAKİLERE ÖNERİLER AB grubundakiler biber ve sirkeyi kendilerine yasaklamalılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AB grubundakiler için sinir sistemini yatıştıran ot çayları çok yararlıdır ![]() ![]() ![]() Hatha Yoga (30 dakika) haftada 3-5 kez Golf (60 dakika) Haftada 2-3 kez Bisiklet (60 dakika) haftada 2-3 kez Yüzme ( 30 dakika) haftada 3-4 kez Dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez Aerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez Gerinme egzersizi (15 dakika) |
![]() |
![]() |
![]() |
Ab Rh Kan Grubuna Göre Beslenme.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ab Rh Kan Grubuna Göre Beslenme..Diyetler için bitkili karışımlar Diyetlerde kullanılabilecek bu bitkisel karışımlar kilo vermenizi hızlandırabilir ![]() Aşağıda sizin için hazırladığımız diyetlerde kullanılabilecek reçeteleri göreceksiniz ![]() Reçeteler uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar: * Reçetelerde verilen miktarları aşmayınız! * Uygulamak üzere seçtiğiniz Reçeteyi 14 günden fazla kullanmayınız ![]() * Çabuk zayıflamak için aşırışığa kaçmayınız! * Yavaş yavaş zayıflayınız! * Her gün , hiç olmazsa yarım saat yürüyünüz! * Bütün dertlerinizden sıyrılıp neşeli olmaya gayret ediniz! * Yazın, fırsat buldukça yüzün; kışın kolayınıza gelen beden hareketlerini yapın! Yatarken • 1 bardak oda sıcaklığında su REÇETELER REÇETE 1 Malzeme :limon,greyfurt,bal,su Hazırlanışı:3 tane limon ile 2 tane greyfurt,kabukları soyulmadan inci ince kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() REÇETE 2 Malzeme :limon,şeker,su Hazırlanışı:1 çay bardağı yeni sıkılmış limon suyuna 1 çorba kaşığı su ile 1 kahve kaşığı toz şeker konur ![]() ![]() REÇETE 3 Malzeme ![]() ![]() ![]() REÇETE 4 Malzeme :atkuyruğu(tilkikuyruğu,zemberekotu),su Hazırlanışı:4 su bardağı kaynak suya 20 gram (1 çorba kaşığı) ufalanmış atkuyruğu konur ![]() ![]() ![]() REÇETE 5 Malzeme :kiraz çöpü, su Hazırlanışı:6 bardak suya 1 çay bardağı dolusu kiraz çöpü konur ![]() ![]() ![]() ![]() REÇETE 6 Malzeme :biberiye(rosmarinus officinalis),su Hazırlanışı:4 su bardağı saf sirkeye 1 avuç biberiye konur ![]() ![]() ![]() REÇETE 7 Malzeme :kanavcıotu(adonis vernalis),su Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı ufalanmış kanavcıotu konur ![]() ![]() ![]() REÇETE 8 Malzeme :kereviz,domates,havuç,su Hazırlanışı:4 bardak suya 2 tane kerviz doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() REÇETE 9 Malzeme :mısır püskülü,su Hazırlanışı:4 bardak suya 3 tutam mısır püskülü konur ![]() ![]() ![]() REÇETE 10 Malzeme :ıspanak,mısırözü yağı,su Hazırlanışı:1/2 kg ıspanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haşlanır ![]() ![]() REÇETE 11 Malzeme :marul tohumu,su Hazırlanışı:4 bardak suya 1 tatlı kaşığı marul tohumu konur ![]() ![]() ![]() REÇETE 12 Malzeme :limonsuyu,bal Uygulanışı: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() REÇETE 13 Malzeme :yoğurt, patates Hazırlanışı:10 gün süreyle ,sadece yoğurt ve patates yenir ![]() REÇETE 14 Malzeme :sarapna(smilax),su Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı ufalanmış saparna konur ![]() ![]() REÇETE 15 Malzeme :aslandişi(karahindibâ),su Hazırlanışı:4 bardak suya 4 çorba kaşığı ufalanmış aslandişi kökü konur ![]() ![]() ![]() REÇETE 16 Malzeme :enginar,akdiken(rhamnus),dulavratotu(arctium lappa),ayrıkotu(triticum repens),su Hazırlanışı:4 bardak sıcak suya 1 avuç ufalanmış enginar yaprağı ,1 avuç akdiken çiçeği, 1 avuç dulavratotu yaprağı ve ufalanmış kökü,1 avuç ayrıkotu konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() REÇETE 17 Malzeme :deniz yosunu(moss) Hazırlanışı:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|