![]() |
Vitaminler, Vitamin Nedir Ve Doğal Vitaminler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vitaminler, Vitamin Nedir Ve Doğal VitaminlerVitaminler, Vitamin nedir ve doğal vitaminler Vitamin nedir? Normal yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan, yiyecekler içerisinde doğal olarak bulunan basit yapılı bileşiklerdir ![]() Vitaminler ve görevleri; Vücut fonksiyonunun düzenlenmesinde ve devamlılığında önemli rol oynarlar ![]() ![]() Yağda eriyenler A - D - E - K vücutta depolandığı için hergün almaya gerek yoktur ![]() ![]() ![]() Vitaminler ve faydaları; Doğal vitaminler hangi besinlerde bulunur? A VİTAMİNİ Çocukların büyümesine yardımcı olur ![]() ![]() ![]() Süt, koyun eti, yumurta, balık, dana eti, tavuk eti ve av hayvanlarının eti, kuşkonmaz, patlıcan, tereyağı, havuç, kereviz, lahana, karnıbahar, hurma, ıspanak, ekmek, hamurişleri, çilek, taze fasulye, mercimek, kavu, şalgam, portakal, greyfurt, maydanoz, armut, elma, patates ve domates ![]() B(1) VİTAMİNİ Gelişmeyi sağlar, sindirimi kolaylaştırır ![]() ![]() ![]() Süt, taze sebzeler, mercimek, bira mayası, koyun eti, fındık, ceviz, yumurta, portakal, ekmek, hamurişleri, nohut, balık, dana eti, kepek, sakatat, kuzu eti, sığır eti, muz, havuç, kestane, lahana, karnıbahar, un ![]() B(2) VİTAMİNİ Şekerin özümlenmesini sağlar ![]() ![]() ![]() Süt, peynir, taze ve kuru sebzeler, bira mayası, koyun eti, yumurta, ceviz, fındık, ekmek, balık, patates, dana eti, salatalık, sakatat, badem, sığır eti, un ![]() B(6) VİTAMİNİ Dokuların yenileşmesini sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() Et, süt, bira mayası, koyun eti, yumurta, portakal, armut, nohut, dana eti, yeşil salatalıklar, muz, lahana, ıspanak, karaciğer, ekmek, hamurişleri, taze ve kuru fasulye ![]() C VİTAMİNİ Kemiklerin ve dişlerin gelişmesini sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() D VİTAMİNİ Kemikleşmeyi sağlar ![]() ![]() Sucuk, balık ve su ürünleri, tereyağı, peynir, istiridye, süt ![]() E VİTAMİNİ Vücudumuz için hayati önem taşıyan E vitamini yağda eriyen vitamin türlerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buğday, pirinç, mısır, darı, çavdar, marul, soya, yerfıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, ceviz, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, pamukyağı ve yeşil sebzelerde bol miktarda bulunur ![]() |
![]() |
![]() |
|