Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevaplar, diyet, hakkında, sorular

Diyet Hakkında Sorular Ve Cevaplar

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her yeni diyetle vücut

biraz daha zorlanıyor

35 yaşındayım ve bu beşinci kilo verme girişimim Genellikle verdiğim kiloyu yaklaşık 6 ay sonra geri alırım Her yeni diyet programında biraz daha zorlandığımı hissediyorum Daha farklı ne yapabilirim?

Her yeni diyet girişiminde vücudunuzun biraz daha zorlandığı kesindir Ve verdiğiniz kiloların önemli bir kısmını aldıktan sonra yeni bir başlangıçla yeni bir diyete acaba değer mi? sorusu aklınıza geliyorsa beslenme eğitimi içeren bir program sizi ikna edecektir Standart listelerden ibaret bir programda her hafta aynı mönüyü uygulamak zorunda kalmak zihninizi ve bedeninizi kısır döngüye sokacaktır Size özel olarak düzenlenen listede öğünlerin içeriğini sorgulamak ve öğrenmek başarılı bir kilo korumanın temel taşlarıdır

Elinizdeki listeyi en ince ayrıntısına kadar dikkatle incelediğinizde uygulamanın da daha kolay ve başarılı olacağını unutmayın Neyi neden yaptığınızı bilmek bilinçsizce uygulamaları ortadan kaldıracak ve elinizdeki beslenme planı bir yaşam tarzı haline işte bu şekilde gelecektir Unutmayın! Aktif yaşam önerilerinin de günlük yaşantınıza adapte edebilecek tarzda, size uygun şekilde düzenlenmesine dikkat edin Sürekli egzersiz yapmanın faydalarından ziyade neler yaparsanız daha faydalı olacağı konusunda ikna edici yaklaşımları daha kolay uygulayabilirsiniz Yeni bir diyet için değer diyebileceğiniz bir beslenme programı uzman kişiler tarafından yönetilmeli ve siz de bu yönetimin başrol oyuncusu olmalısınız

Hayatımızdaki "eksi"ler

tartıdaki "artılar"dır

Diyet ve spor ile zayıflıyorum Fakat bazen 2-3 hafta üst üste tartıda aynı kiloda çıkınca sinirleniyorum Neden kilo vermem bazen duruyor?

Kilo verme hızınızı etkileyen bazı önemli durumlar vardır Bunları pozitif ve negatifler olarak ayırarak size aktarayım Bakalım negatifler mi ağırlıkta, yoksa pozitif tarafınız daha mı yoğun?

Eksiler (-)

n Çok sayıda diyet yaptım

n Aç kalarak zayıfladığım dönemler oldu

n Haftada birden fazla kaçamak yapıyorum

n Diyet listemde yazanlardan daha az yemeye çalışıyorum

n Uyku düzenim çok değişiyor bazen daha az bazen daha çok uyuyorum

n Yeteri kadar su içmiyorum

n Diyette yazanlar yetmiyor, acıkınca atıştırıyorum

n Antidepresan kullanıyorum

n Gün boyu çok hareketsizim

n Dönem dönem spora ara veriyorum

n Bana hekimim tarafından verilen ilaçları düzenli almıyorum

n Besin desteklerini düzenli almıyorum

n Hep mutsuzum, zayıflayacağıma inanmıyorum

n Az da olsa alkol almaya devam ediyorum

Artılar (+)

n İlk defa diyet yapıyorum/ birkaç kez diyet yapmıştım (kısa süreli)

n Öğün saatlerine çok dikkat ediyorum, araları asla atlamıyorum

n Uykularım düzenlidir

n Sporumu aksatmıyorum

n Haftada birden fazla kaçamak yapmıyorum (en fazla)

n İlaç veya besin desteklerini düzenli alıyorum

n Stres seviyem bu aralar çok yüksek değil

n Diyetimle ilgili değişimleri öğreniyorum

İşte burada ters orantı karşınızda Bu hayatınızda eksiler ne kadar çok yer alıyorsa tartınızda artılar o kadar çok karşınıza çıkabilir anlamına geliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com